Nyheter

Förenklad bokningstavla

Förenklad bokningstavla
Bokningstavlan Boka från Aptus Elektronik AB har utformats för att bokningen av tvättstugan ska bli så enkel som möjligt.

 
 

Bokningstavlan Boka med grafisk display och läsare.

 

 

För att förenkla tvättstugebokningen har bokningstavlan försetts med stora knappar och en grafisk display med tydliga menyer. För att dessutom klara hårda påfrestningar har den en kapsling av rostfritt stål.


Tavlan läser beröringsfria kort och nycklar och det är möjligt att boka upp till 128 objekt per tavla. Tvättpass som inte utnyttjas avbokas automatiskt.

Bokningstavlan finns i två utföranden. Boka 1306 för infällt montage och Boka 1316 för utanpåliggande montage.
Bägge ingår i produktfamiljen Stark som industridesigner Jerker Andersson har formgivit.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.