Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fördjupat samarbete mellan materialindustrin och beställare

Nyheter

Fördjupat samarbete mellan materialindustrin och beställare

INGEN BILD
Industrialiseringen av byggprocessen ger ökat intresse för samarbete mellan materialindustri och beställare, visar rapport från Industrifakta.

Industrifakta har i sina trend- och konjunkturrapporter från byggmarknaden noterat ett växande intresse från beställarledet av att fördjupa samarbetet mellan materialindustrin och beställarna. En av de bakomliggande drivkrafterna är industrialiseringen av hela byggprocessen, som troligen starkare knyter samman olika typer av materialleverantörer.

Samarbetet gynnar etablerade aktörer
Denna utveckling kan leda till mer långsiktiga samarbeten mellan industri och beställare, vilket kan göra det svårare för nya leverantörer att komma in på marknaden. Det finns också en risk för ökad import av produkter för att komplettera svenskt sortiment.

Länk: www.industrifakta.se/pdfer/byggvarumarknad_0705.pdf

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.