• Nyheter
  • Fördjupat fokus på livscykelkostnader

Nyheter

Fördjupat fokus på livscykelkostnader

INGEN BILD
Vid val av material och konstruktioner tas allt större hänsyn till livscykelkostnader, visar Industrifaktas undersökningar.

Enligt Industrifaktas löpande intervjuer med olika aktörer på bygg- och fastighetsmarknaden samt inventering av rapporter med mera, går det att märka fortsatt fördjupat fokus på livscykeltänkande vid val av material och konstruktioner. Detta kan bland annat troligen förklaras av att miljö- och klimathänsyn har blivit en allt viktigare del i bygg- och fastighetsföretagens marknadsföring och profilering.

Ökande krav på tester och dokumentering
Detta bör leda till utökade krav på tester och dokumentering av olika byggmaterials funktion i ett långsiktigt perspektiv. Passivhus och PVC-fönster är två konkreta exempel från bygg- och byggmaterialindustrin på ett ökat intresse för de långsiktiga förvaltnings- och underhållskostnaderna.

Källa: Industrifakta AB

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.