Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fördelar med elektroniska driftdon

Nyheter

Fördelar med elektroniska driftdon

Fördelar med elektroniska driftdon
2011-01-12
Från Belysningsbranschen kommer ett nytt faktablad som bland annat tar upp fördelar med elektroniska driftdon för urladdningsljuskällor.

          
 Butiksbelysning är ett typiskt användningsområde för elektroniska driftdon för urladdningsljuskällor. Nu ger Belysningsbranschen ut ett faktablad om teknikens fördelar och vad som är viktigt att tänka på.
  

Elektroniska driftdon kan skapa förutsättningar för en energieffektiv belysningsanläggning och ska ge fördelar jämfört med konventionella driftdon. Det framgår av informationsbladet "Värt att veta om elektroniska driftdon för urladdningsljuskällor". Informationen har en expertgrupp inom Belysningsbranschen tagit fram.

Viktigt att tänka på
Förutom ett antal fördelar med elektroniska driftdon, tar faktabladet även upp aspekter som är viktiga att tänka på. Det är exempelvis vid val av armatur, installation, driftsättning, testning och ljusreglering.
Faktabladets information riktar sig till beställare, elinstallatörer, ljusplanerare och elkonsulter.

Finns för nedladdning
Faktabladet finns här för gratis nedladdning hos tidningen Ljuskultur.

 

 

 

 

Källa: Belysningsbranschen

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.