Nyheter

Förbehandlat SiOO:X virke

SiOO:X Förbehandlad gran
2022-03-18
SiOO:X utökar sitt produktsortiment med förbehandlat virke för altaner, fasader o d. SiOO:X träskyddssystem bygger på kiselteknologi som skyddar virket samtidigt som det får en vacker grå yta. Träskyddet finns sedan tidigare för efterbehandling av altaner, bryggor, trämöbler och annat trä utomhus men finns nu även som ett förbehandlat virke färdigt att användas.

SiOO:X Advance Wood System omfattar förbehandlat virke i tre olika träslag för användning till altaner, bryggor, fasader m m. SiOO:X behandlingen bygger på kiselteknologi som stärker virket, ger det ett hållbart skydd mot smuts, mögel, alger och rötsvamp samtidigt som det blir enkelt att rengöra. Med tiden får virket en vackert silvergrå yta.
Sedan tidigare finns SiOO:X träskyddssystem för efterbehandling av exempelvis altaner, bryggor, trämöbler och annat trä utomhus.

I träskyddssystemet ingår:
SiOO:X Kärnfurutrall. Kiselförstärkt grått kärnvirke av furu. Består av ca 98 % kärnvirke från den innersta och hårdaste delen av tallen. Kärnveden är beständig i sig men är ytterligare förstärkt i och med behandlingen. Efter 2-3 år mörknar träet naturligt.

SiOO:X Vulcan Trall och Panel. SiOO:X behandlad ThermoFuru som finns som trall och panel. Vulcan Trall finns i ett antal olika standardmått och Vulcan Panel kan produceras i flera olika dimensioner. Tillverkat av Nya Zeeländsk Radiata Furu och termiskt modifierat (TMT). Termisk modifiering ger träet en ökad hållbarhet och stabilitet samt ger virket en brun kulör.

SiOO:X Granpanel är virke för användning som stående panel, byggvirke o d. Virket är finsågat vilket ger en naturlig yta som tar emot behandlingen väl och ger goda förutsättningar för resultatet.
Granpanelen kan levereras med tre olika behandlingar: 
SiOO:X Premium Panel. Ett opigmenterat alternativ där den ljusgrå kulören växer fram över tid. 
SiOO:X Laserande Panelfärg, ger ett delvis pigmenterat resultat. 
SiOO:X Träskyddande Panelfärger ger ett nästan heltäckande resultat där pigmenterade vätskor använts. Finns i sex olika grå kulörer.

Virket är FSC- eller PEFC-märkt och har en livslängd på upp till 15 år.

Skriven av Anna Göth

SiOO:X Vulcan Panel
SiOO:X Vulcan Panel
SiOO:X Kärnfurutrall
SiOO:X Kärnfurutrall

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.