Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Radiator från mma
Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

MMA Evosense sprint erbjuder noggrann reglering av rumstemperaturen, där max- och minbegränsning av önskad rumstemperatur kan göras på ett enkelt sätt. Inställningen kan göras ned till en noggrannhet på ±0,5 ⁰C.
Evosense kan även begränsas så att temperaturen är lokalanpassad. Temperaturbegränsningen görs efter installation och den är helt dold, så att obehöriga ej kan förändra den. 

MMA Evosense passar till alla MMA:s termostatventiler och radiatorkoppel, för ventiler av annat fabrikat finns den även med anslutning M30 x 1,5. Evosense är en självverkande ställbar termostat, där inställt värde visas i ett fönster på termostaten, den erbjuds som standard 0-28°C, men kan levereras med annan max- eller minbegränsning. Termostaten finns i flera utföranden och kulörer

Evosense är energiklassad i enlighet med TELL Klass A, och godkänd enligt EN215 tillsammans med AN10, ANV10, AN15, FVR10, FVV10, FVAV10, FVR15, FVV15 och FVAV15. Evosense Sprint är utrustad med balanseringssprint för möjliggöra exakt och tidsbesparande driftsättning.

Tekniska data
Regleringsintervall 0-28°C
Begränsningsnoggrannhet ±0,5°K
Hysteres 0,24 K
Vattentemperaturkänslighet 0,65 K
Differenstryckskänslighet 0,3 K
Reaktionstid 25 minuter
Max lagringstemperatur 50°C
Material Blyfri/lågblyad mässing, PBT, POM, stål
Vikt 118 g
Godkännanden SundaHus Klass B

Skriven av Malena Beijer

Evosense finns i flera färger och utföranden
Evosense finns i flera färger och utföranden

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.