Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Förbättrad termostat från MMA

Radiator från mma
Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

MMA Evosense sprint erbjuder noggrann reglering av rumstemperaturen, där max- och minbegränsning av önskad rumstemperatur kan göras på ett enkelt sätt. Inställningen kan göras ned till en noggrannhet på ±0,5 ⁰C.
Evosense kan även begränsas så att temperaturen är lokalanpassad. Temperaturbegränsningen görs efter installation och den är helt dold, så att obehöriga ej kan förändra den. 

MMA Evosense passar till alla MMA:s termostatventiler och radiatorkoppel, för ventiler av annat fabrikat finns den även med anslutning M30 x 1,5. Evosense är en självverkande ställbar termostat, där inställt värde visas i ett fönster på termostaten, den erbjuds som standard 0-28°C, men kan levereras med annan max- eller minbegränsning. Termostaten finns i flera utföranden och kulörer

Evosense är energiklassad i enlighet med TELL Klass A, och godkänd enligt EN215 tillsammans med AN10, ANV10, AN15, FVR10, FVV10, FVAV10, FVR15, FVV15 och FVAV15. Evosense Sprint är utrustad med balanseringssprint för möjliggöra exakt och tidsbesparande driftsättning.

Tekniska data
Regleringsintervall 0-28°C
Begränsningsnoggrannhet ±0,5°K
Hysteres 0,24 K
Vattentemperaturkänslighet 0,65 K
Differenstryckskänslighet 0,3 K
Reaktionstid 25 minuter
Max lagringstemperatur 50°C
Material Blyfri/lågblyad mässing, PBT, POM, stål
Vikt 118 g
Godkännanden SundaHus Klass B

Skriven av Malena Beijer

Evosense finns i flera färger och utföranden
Evosense finns i flera färger och utföranden

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.