Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fönsterfilm som maximerar dagsljuset

Nyheter

Fönsterfilm som maximerar dagsljuset

Fönsterfilm som maximerar dagsljuset
SerraGlaze® är en tunn akrylfilm med många mikroskopiska prismor som vinklar om ljuset. Filmen som är klar monteras direkt på fönsterglaset. Ser man ut genom glaset ser det nästan ut som vanligt, samtidigt som dagsljuset vinklas upp i innertaket för att sedan behagligt lysa längre in i rummet.

En förbättrad ljuskomfort ger flera fördelar bl a minskat energibehov, förbättrad prestation hos människorna i rummet och minskat underhåll. Dagsljusets positiva påverkan på hälsan psykiskt och fysiskt finns dokumenterat i undersökningar från hela världen. SerraGlaze® är ett enkelt och effektivt sätt att förbättra ljusmiljön i både befintligt och nybyggt byggnadsbestånd. Dagsljuset i ett vanligt fönster kan ge 50 gånger mer ljus nära fönstret än 9 meter därifrån. SerraGlaze® omfördelar dagsljuset, vilket minskar den stora mängden ljus nära fönstret och omdirigerar det längre in i rummet. Resultatet är reducerad bländning och mer dagsljus längre in i rummet.

SerraGlaze® är gjord i PMMA (akryl) och utvecklad av det Brittisk Amerikanska bolaget Serrasolar inc. Filmen monteras på övre delen av ett glas eller på övre fönstret i ett glasparti. Filmen kan monteras i fönsterfabrik eller monteras på redan installerade fönster.

Skriven av Malena Beijer


.
.
.
.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.