Nyheter

Fogskum med förbättrad ventil

Fogskum med förbättrad ventil
2010-09-08
Nu kan Bostik leverera fogskummet Care Seal med en ventil som passar för både munstycke och fogskumspistol.

  
 

Care Seal har fått en ny förbättrad ventil. Det innebär att hantverkaren kan välja att använda det medföljande munstycket eller en fogskumspistol.

Med en ny förbättrad ventil kan fogskummet Care Seal appliceras på två sätt. Antingen med hjälp av det medföljande munstycket eller om man hellre vill använda en separat fogskumspistol.

Det vita, fukthärdande fogskummet ska ge bra vidhäftning mot de flesta byggmaterial. Det är främst avsett för montering och tätning runt fönster, dörrkarmar, väggar, golv och rörgenomföringar.

Fogskummet är miljöanpassat så till vida att det inte innehåller isocyanater, freoner eller tenn.

 

 

 

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.