• Nyheter
  • Fogning och plattsättning med samma produkt

Nyheter

Fogning och plattsättning med samma produkt

Fogning och plattsättning med samma produkt
Weber lanserar weberepox easy, en produkt som kan användas för både plattsättning och fogning i krävande miljöer, exempelvis simbassänger, storkök och offentliga utrymmen.

weberepox easy är en 2-komponent epoxi-baserad produkt som kan användas för montering och fogning av fogplattor både inomhus och utomhus.

Produkten är speciellt avsedd för krävande miljöer med större krav på beständighet som exempelvis industrilokaler, storkök, hotellbadrum och offentliga toaletter. Den kan även användas till montering av glasmosaik i pooler.

weberepox easy har mycket god kemikalie- och temperaturbeständighet. Den står emot missfärgningar och kan rengöras med högt tryck vilket ger en fog som håller sig ren och fräsch över tid.
Produkten finns i sex kulörer;  White, Dark chocolate, Cement, Steel, Pearl grey och Black.

Rekommenderad skikttjocklek: Fogbredd: 1–10 mm. Skikttjocklek: 3–5 mm.
Klassificering: RG enl EN 13888.
Förpackning: 5 kg (inkl komponent A+B)

Skriven av Anna Göth

weberepox easy
weberepox easy

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.