• Nyheter
  • Fogar och fönsterkitt i valfri kulör

Nyheter

Fogar och fönsterkitt i valfri kulör

Fogar och fönsterkitt i valfri kulör
Med Bostik Multicolour blir det nu möjligt att fritt välja kulör på fogar och fönsterkitt.

    
 Med Bostik Multicolour kan fogmassor och fönsterkitt förses med valfri kulör.

Bostiks nya koncept, Multicolour, gör det möjligt att helt fritt välja kulör på ett antal produkter för kittning och fogning. Det öppnar möjligheter att använda fogar och fönsterkitt i samma kulör som fasaden eller fönsterkarmen. Eller att låta fogen få en helt annan och kontrasterande kulör. Kulören kan nu alltså väljas i hela spektrumet för NCS- och RAL-kulörer. Alternativt kan man även få en viss kulör genom att skicka in ett färgprov till Bostik.

Levereras i korvar eller patroner

De produkter som för närvarande kan levereras med valfri kulör är: Glasil fönsterkitt, Uretan bygg 2637, Multifog 2640, Silmax byggfog, Simson MSR CA och Simson ISR 70-03.
För beställning är minimikvantiteten cirka 200 korvar med 0,6 liter eller patroner med 0,3 liter.

Nyheter

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

ECO-Ballast av återvunna råvaror för bygg- och anläggningsändamål

Klimatsmart ballast av återvunna råvaror

Swerock har lanserat sin ECO-Ballast där minst hälften av materialet består av cirkulära material som både sparar naturresurser och minskar klimatavtrycket samtidigt som den uppfyller samma krav och egenskaper som jungfrulig ballast.

JOM laddstolp i klassisk

Första laddstolpen i klassisk stil

Utvecklingen av elbilar har ständigt följt bilens historia. Först nu när elbilen nått upp i stabil prestanda ökar även behovet av lättillgängliga laddstolpar i alla typer av stadsmiljöer. JOM är därför först ut med att presentera Laddstolpe Klassisk av gjutjärn, för att värna om och bevara klassiska miljöer.

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.