• Nyheter
  • Flyttbar vägg för flexibla kontor

Nyheter

Flyttbar vägg för flexibla kontor

Flyttbar vägg för flexibla kontor
Moelven lanserar Screen Wall, en flexibel vägg som ska kombinera funktionerna hos en skärmvägg och en fast vägg.

        
 

Med Moelvens flyttbara väggsystem, Screen Wall, ska kontoret snabbt kunna förändras efter rumsbehoven.

 

 

 

Det nya väggsystemet är utvecklat för att kunna avdela kontor i olika zoner. Där ska det gå att arbeta ostört i en del, samtidigt som det fortfarande ger ett öppet kontor med enkel kommunikation. Poängen är att kontoret snabbt kan ändras efter de behov som finns för stunden. Väggar ska enkelt kunna läggas till eller flyttas.

Förses med hyllor och skåp
Väggsystemet kan kombineras med olika hyllor och skåp, som hängs upp i väggens slitsar. Själva väggen består av en målad MDF-skiva som bärs upp av en lackerad stålstomme. Väggen står på fötter direkt på golvet och är fäst i en skena som monterats i taket.

Justerbar i höjdled
En väggmodul är 2 450 millimeter bred och 1 900 millimeter hög. Den är även justerbar upp till 100 millimeter i höjdled.

 

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.