Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Flytbrygga för tömning av båtens septiktank

Nyheter

Flytbrygga för tömning av båtens septiktank

Flytbrygga för tömning av båtens septiktank
Rti-Septi är en flytande sugtömningsstation som ska förenkla tömningen av fritidsbåtars septiktankar. Därmed ska antalet tömningar i sjön kunna minska.

Från Pontoner.se/ Fa: Christer Ulfvengren kommer en flytbrygga med inbyggd septiktank, som ska fungera som en slam- och latrin-sugtömningsstation för fritidsbåtars septiktank. Själva tömningen görs med en handpump direkt in i bryggan och tar bara några minuter. Bryggan uppges vara stabil och enkel att använda och flera båtar kan använda den samtidigt.
Flytbryggan kan ligga förankrad i en hamn året runt. Den kan även placeras som förlängning av befintlig brygga eller ligga på svaj.

Stabil och säker funktion

Flytbryggan är 3 gånger 12 meter och väger 3,4 ton, något som ska ge den tillräcklig stabilitet och säkerhet. Bryggan har en inbyggd septiktank av HD-polyeten, som rymmer upp till 6 kubikmeter. För att ge säker funktion är den försedd med två mekaniska sanitets-handpumpar. Tömning av bryggan görs med servicebåt eller slamsugningsfordon.
Bryggan levereras som standard med ett trädäck av sibirisk lärk eller tryckimpregnerat virke.

Även politisk vilja finns

Vid Båttinget 2010 på Stockholmsmässan i Älvsjö uttryckte miljöminister Andreas Carlgren vikten av att förutsättningar för ett renare hav. Bland annat menade ministern att toalettavfall inte ska ut i sjön. Istället ska det omhändertas, dels från fartyg men också från fritidsbåtar.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.