• Nyheter
  • Flytbrygga för tömning av båtens septiktank

Nyheter

Flytbrygga för tömning av båtens septiktank

Flytbrygga för tömning av båtens septiktank
Rti-Septi är en flytande sugtömningsstation som ska förenkla tömningen av fritidsbåtars septiktankar. Därmed ska antalet tömningar i sjön kunna minska.

Från Pontoner.se/ Fa: Christer Ulfvengren kommer en flytbrygga med inbyggd septiktank, som ska fungera som en slam- och latrin-sugtömningsstation för fritidsbåtars septiktank. Själva tömningen görs med en handpump direkt in i bryggan och tar bara några minuter. Bryggan uppges vara stabil och enkel att använda och flera båtar kan använda den samtidigt.
Flytbryggan kan ligga förankrad i en hamn året runt. Den kan även placeras som förlängning av befintlig brygga eller ligga på svaj.

Stabil och säker funktion

Flytbryggan är 3 gånger 12 meter och väger 3,4 ton, något som ska ge den tillräcklig stabilitet och säkerhet. Bryggan har en inbyggd septiktank av HD-polyeten, som rymmer upp till 6 kubikmeter. För att ge säker funktion är den försedd med två mekaniska sanitets-handpumpar. Tömning av bryggan görs med servicebåt eller slamsugningsfordon.
Bryggan levereras som standard med ett trädäck av sibirisk lärk eller tryckimpregnerat virke.

Även politisk vilja finns

Vid Båttinget 2010 på Stockholmsmässan i Älvsjö uttryckte miljöminister Andreas Carlgren vikten av att förutsättningar för ett renare hav. Bland annat menade ministern att toalettavfall inte ska ut i sjön. Istället ska det omhändertas, dels från fartyg men också från fritidsbåtar.

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!