Nyheter

Flugsäker belysningsarmatur

Flugsäker belysningsarmatur
Fox Design lanserar en flugsäker armaturserie, E-Connect IP65, från tyska belysningsföretaget Wila.

      
 

Från belysningsföretaget Wila kommer en armatur med dubbla glas som håller flugorna ute.

 

Armaturen är tillverkad med en specialkonstruerad reflektor i aluminium och dubbla glas som skyddar reflektorn. Inga synliga insekter kan orsaka någon nedsmutsning på det nedre glaset vilket ger lägre underhållskostnad och ett konstant ljusflöde över tiden.


Ljuskällor byts enkelt

Armaturen är försedd med ett bajonettsystem som möjliggör enkla byten av ljuskällor underifrån, helt utan verktyg. Den har en verkningsgrad på upp till 65 procent och fungerar för både kompaktlysrör och metallhalogen.
Förutom att vara insektstät är armaturen även dammskyddad, ljustät uppåt och vattensprutsäker.

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.