Nyheter

Flexibla rör för tappvatten

Flexibla rör för tappvatten
Thermotech lanserar Multisystem, som är ett system för tappvatten och radiatoranslutningar.

     
 

Multisystem, från Thermotech, är ett nydesignat system för tappvatten, som bland annat innehåller PE-RT-rör. På bilden rör i rör utan isolering.

Golvvärmeleverantören Thermotech kompletterar sina tidigare produktgrupper med ett system för tappvatten och radiatoranslutningar. Här har företaget valt PE-RT-rör, i stället för mer vanliga PEX-rör. Röret är ett syrediffusionstätt femskikts PE-RT Type 2, som är anpassat för användning i kyl- och värmesystem. Men det är även typgodkänt av Swedcert för användning i tappvattensystem.
Röret finns i dimensioner upp till 26 millimeter och uppges vara flexibelt och smidigt att installera. Det finns även som rör i rör, med eller utan isolering.

Kopplingar ingår

I systemet ingår även typgodkända kopplingar. Hela systemet är testat och godkänt enligt Nordtest NT VVS 129 och är anpassat till branschreglerna Säker Vatteninstallation.
Systemet kommer att visas på Nordbygg i monter A15:20.

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.