Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Flexibla rör för tappvatten

Flexibla rör för tappvatten
Thermotech lanserar Multisystem, som är ett system för tappvatten och radiatoranslutningar.

     
 

Multisystem, från Thermotech, är ett nydesignat system för tappvatten, som bland annat innehåller PE-RT-rör. På bilden rör i rör utan isolering.

Golvvärmeleverantören Thermotech kompletterar sina tidigare produktgrupper med ett system för tappvatten och radiatoranslutningar. Här har företaget valt PE-RT-rör, i stället för mer vanliga PEX-rör. Röret är ett syrediffusionstätt femskikts PE-RT Type 2, som är anpassat för användning i kyl- och värmesystem. Men det är även typgodkänt av Swedcert för användning i tappvattensystem.
Röret finns i dimensioner upp till 26 millimeter och uppges vara flexibelt och smidigt att installera. Det finns även som rör i rör, med eller utan isolering.

Kopplingar ingår

I systemet ingår även typgodkända kopplingar. Hela systemet är testat och godkänt enligt Nordtest NT VVS 129 och är anpassat till branschreglerna Säker Vatteninstallation.
Systemet kommer att visas på Nordbygg i monter A15:20.

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.