Nyheter

Flexibla rör för tappvatten

Flexibla rör för tappvatten
Thermotech lanserar Multisystem, som är ett system för tappvatten och radiatoranslutningar.

     
 

Multisystem, från Thermotech, är ett nydesignat system för tappvatten, som bland annat innehåller PE-RT-rör. På bilden rör i rör utan isolering.

Golvvärmeleverantören Thermotech kompletterar sina tidigare produktgrupper med ett system för tappvatten och radiatoranslutningar. Här har företaget valt PE-RT-rör, i stället för mer vanliga PEX-rör. Röret är ett syrediffusionstätt femskikts PE-RT Type 2, som är anpassat för användning i kyl- och värmesystem. Men det är även typgodkänt av Swedcert för användning i tappvattensystem.
Röret finns i dimensioner upp till 26 millimeter och uppges vara flexibelt och smidigt att installera. Det finns även som rör i rör, med eller utan isolering.

Kopplingar ingår

I systemet ingår även typgodkända kopplingar. Hela systemet är testat och godkänt enligt Nordtest NT VVS 129 och är anpassat till branschreglerna Säker Vatteninstallation.
Systemet kommer att visas på Nordbygg i monter A15:20.

 

 

Nyheter

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.