Nyheter

Flexibla industriräcken

Modulbaserade industriräcken
2020-01-22
Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Weland Ståls Weflexräcken passar bra inom industrin för avskärmning mellan olika ytor eller nivåer. Den flexibla lösningen passar framför allt när man inte har alla mått är givna till skillnad från när man kan använda de modulanpassade Universalräckena.

Weflexräcket består av lösa delar som skruvas ihop vid montage. Avståndet mellan stolparna kan varieras upp till 1500 mm, beroende på vilka krav som finns. Kunden kan på så sätt variera och påverka placeringen av stolparna.

Handledare och stolpe tillverkas av 42 mm och följare av 27 mm varmförzinkat stålrör. Räcket kan monteras mot vägg eller golv med samma fästen som används till Universalräcket. Räckesstolparna har laserskurna anhåll för handledarfästet och hål för följaren. Handledaren läggs ovanpå stolpen och fixeras med ett låsbleck. Följaren skjuts in i stolpen. 

Weland Ståls Universalräcke är ett modulräcke som lagerhålls. Universalräckena är 1100 mm höga och finns i två utförande, Industri med ett överräcke och Barnsäkert som även har en mellanståndare. Räckena tillverkas i varmförzinkat stål och kan fås i lackade kulörer.

Universal tillverkas i 6 olika standardlängder som kan kombineras till valfri längd. Standardlängderna är 400, 500, 700, 1000, 1500 och 2000 mm. Räckesbågarna tillverkas i höjden 1100 mm och samma båge används till sidomontage och toppmontage. Räcket kan även avslutas mot en vägg eller stolpe, till detta finns särskilda väggfästen. Räckena kan kompletteras med ett vinkel/hörnräcke 400x400 mm samt en grind med en maximal öppning på 1000 mm. Det barnsäkra universalräcket har 12 mm tjocka mellanståndare med en maximal öppning på 100 mm.

Weland stål tillhandahåller en räckeskonfiguration där man kan räkna fram pris via ett kalkylprogram.

Skriven av Malena Beijer

Weland Universal
Weland Universal
Barnsäker Universal
Barnsäker Universal

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.