Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Flexibel mursten

Flex by Starka mursten
Med murstenen Flex från Starka kan dekorativa fristående murar och stödmurar skapas. Vill man skapa en grön vägg kan blocken vändas och användas utstickande för plantering av växter i muren.

Flex mursten finns som hålblock och massiva block i hel- eller halvblock.

Hålblocken kan användas som byggstenar och som planteringsblock. Används de som planteringsblock kan de vändas 90 grader och placeras utstickande för odling av blommor, kryddor eller liknande. Vid plantering behövs en planteringsplåt som finns som tillbehör. För utstickande block finns även speciellt anpassad belysning som säljs under säsong.

De massiva blocken kan användas som avrundning av övre lav om man vill ha en jämn mur utan toppsten. Även toppstenar ingår i sortimentet.

Blocken kan användas som fristående murar och om muren är hög kan hålblocken fyllas med makadam eller betong och eventuell armering. Blocken kan även användas som stödmurar och kombineras med geonät.

Murstenarna är enkla att montera och fogas med murbruk eller Starka Betonglim.
De finns i färgerna ljusgrått och antracit och passar bra till företagets släta plattor eller marksten.

Mått
Helblocken är 400×200×180 mm och halvblocken 200×200×180 mm.


Skriven av Anna Göth

Flex by Starka
Flex by Starka
Flex by Starka
Flex by Starka
Starka Flex med belysning
Starka Flex med belysning

Nyheter

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna i nytt utförande

2020-03-23
Takpannor

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.