Nyheter

Flexibel mursten

Flex by Starka mursten
Med murstenen Flex från Starka kan dekorativa fristående murar och stödmurar skapas. Vill man skapa en grön vägg kan blocken vändas och användas utstickande för plantering av växter i muren.

Flex mursten finns som hålblock och massiva block i hel- eller halvblock.

Hålblocken kan användas som byggstenar och som planteringsblock. Används de som planteringsblock kan de vändas 90 grader och placeras utstickande för odling av blommor, kryddor eller liknande. Vid plantering behövs en planteringsplåt som finns som tillbehör. För utstickande block finns även speciellt anpassad belysning som säljs under säsong.

De massiva blocken kan användas som avrundning av övre lav om man vill ha en jämn mur utan toppsten. Även toppstenar ingår i sortimentet.

Blocken kan användas som fristående murar och om muren är hög kan hålblocken fyllas med makadam eller betong och eventuell armering. Blocken kan även användas som stödmurar och kombineras med geonät.

Murstenarna är enkla att montera och fogas med murbruk eller Starka Betonglim.
De finns i färgerna ljusgrått och antracit och passar bra till företagets släta plattor eller marksten.

Mått
Helblocken är 400×200×180 mm och halvblocken 200×200×180 mm.


Skriven av Anna Göth

Flex by Starka
Flex by Starka
Flex by Starka
Flex by Starka
Starka Flex med belysning
Starka Flex med belysning

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.