Nyheter

Flexibel mursten

Flex by Starka mursten
Med murstenen Flex från Starka kan dekorativa fristående murar och stödmurar skapas. Vill man skapa en grön vägg kan blocken vändas och användas utstickande för plantering av växter i muren.

Flex mursten finns som hålblock och massiva block i hel- eller halvblock.

Hålblocken kan användas som byggstenar och som planteringsblock. Används de som planteringsblock kan de vändas 90 grader och placeras utstickande för odling av blommor, kryddor eller liknande. Vid plantering behövs en planteringsplåt som finns som tillbehör. För utstickande block finns även speciellt anpassad belysning som säljs under säsong.

De massiva blocken kan användas som avrundning av övre lav om man vill ha en jämn mur utan toppsten. Även toppstenar ingår i sortimentet.

Blocken kan användas som fristående murar och om muren är hög kan hålblocken fyllas med makadam eller betong och eventuell armering. Blocken kan även användas som stödmurar och kombineras med geonät.

Murstenarna är enkla att montera och fogas med murbruk eller Starka Betonglim.
De finns i färgerna ljusgrått och antracit och passar bra till företagets släta plattor eller marksten.

Mått
Helblocken är 400×200×180 mm och halvblocken 200×200×180 mm.


Skriven av Anna Göth

Flex by Starka
Flex by Starka
Flex by Starka
Flex by Starka
Starka Flex med belysning
Starka Flex med belysning

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.