• Nyheter
  • Flexibel höjdmarkör visar rätt golvnivå

Nyheter

Flexibel höjdmarkör visar rätt golvnivå

weberfloor höjdmarkör 110 visar rätt golvnivå vid golvavjämningsarbeten
Saint-Gobain Swedens varumärke Weber lanserar nu en liten fiffig manick som underlättar golvavjämningsarbeten – weberfloor höjdmarkör 110. Den står stadigt på underlaget med en självklistrande fot men är samtidigt flexibel nog att böja sig om den blir trampad på eller dras ned av pumpslangen.

För att säkerställa att höjderna på avjämningsmassorna hamnar på rätt nivå så fästs weberfloor höjdmarkör 110 mm vid underlaget med den självhäftande foten. Markören är av klargul plast med en svart millimeterskala som man lätt kan kapa till önskad avjämningshöjd med en sax eller kniv. 

Med hjälp av två stycken höjdmarkörer kan man fästa den trådlösa fuktsensorn weberfloor moisture sensor i underlaget.

Produktens miljöbedömningar
BASTA
BVB Accepteras
Listad i husproduktportalen (Svanen)

Godkänd enligt
Miljöbyggnad 3.1 Ind. 13: Guld
Miljöbyggnad 3.1 Ind. 14: Guld


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

Höjdmarkör som visar rätt golvnivå
Höjdmarkör som visar rätt golvnivå
Höjdmarkören kan kapas vid önskad höjd
Höjdmarkören kan kapas vid önskad höjd
Den trådlösa fuktsensorn weberfloor moisture sensor kan fästas i weberfloor höjdmarkör 110
Den trådlösa fuktsensorn weberfloor moisture sensor kan fästas i weberfloor höjdmarkör 110

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.