• Nyheter
  • Flerfunktionspanel med värmessystem och kabelkanal

Nyheter

Flerfunktionspanel med värmessystem och kabelkanal

Flerfunktionspanel med värmessystem och kabelkanal
Rappgos FFP-panel bygger på principen om värmeomslutning, med ett lågt placerat värmesystem som omger rummet. I panelen finns även utrymme för olika kabeldragningar.

    
 

Rappgo FFP-panel ger vattenburen värme längs väggarna och har en kablagekanal för enkel dragning av olika ledningar.

 

Flerfunktionspanelen är avsedd för vattenburen värme som leds i pexrör i en aluminiumkanal i panelens nedre del. Ovanför värmekanalen finns en kabelkanal som rymmer olika typer av ledningar för el, radio, tv, telefoni, datorer med mera. Panelen kan sedan förses med uttag på valfria platser i rummet.


Minskar kallras och drag

Systemet levereras i moduler och ska kunna monteras av både proffs och amatörer. Modulernas placering utmed väggarna i rummet skapar en likartad och kontrollerad värmefördelning som minskar drag och kallras från fönsterpartier, uppger Rappgo. Dessutom ska systemet med värmeomslutning också ge minskad värmeförbrukning, jämfört med traditionella värmesystem.

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.