• Nyheter
  • Flera produkter för grundisolering

Nyheter

Flera produkter för grundisolering

Flera produkter för grundisolering
Finja kompletterar sitt cellplastsortiment med en skiva för dränering och isolering av källarväggar.

        
 

Finja Drän är ett komplett produktsortiment för dränering och isolering av källarväggar. I sortimentet ingår cellplastskivor, fäststick, fiberduk, dukstift och avslutningslist.

Finja Drän är ett produktsortiment för isolering och dränering av nyproducerade eller befintliga källarväggar. Basen i sortimentet är en cellplastskiva som uppges ha stor dräneringskapacitet och god isolerande effekt. Skivan består av cellplastkulor som ska ge en öppen struktur som kan ventilera bort fukt från källarväggar.

Fiberduk håller skivan öppen

Skivan monteras direkt på källarväggen med självhäftande fäststick. Utanpå fästs fiberduk som ska förhindra att finkornigt material tränger in i skivan och täpper till. Fiberduken ska sedan fästas med dukstift i skivan. I överkant avslutas sedan isoleringen med en avslutningslist somfästs in i källarväggen och fogas med silikon.

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.