Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Fler som tror på ökad underhållsvolym på lång sikt

Nyheter

Fler som tror på ökad underhållsvolym på lång sikt

Fler som tror på ökad underhållsvolym på lång sikt
Fortsatt stabil ökning av underhållsvolymen

I analysföretaget Industrifaktas löpande enkät med 100 större kommunala och privata bostadsbolag, kan man utläsa att utsikterna de kommande fem åren ser goda ut för en fortsatt stabil ökning av underhållsvolymen. Närmare hälften av de intervjuade företagen räknar med att underhållsvolymen kommer att öka måttligt de närmaste fem åren. 4 av 10 tror att underhållsvolymen ligger kvar på en oförändrad nivå. Det är först och främst fortsatta behov i eftersatta områden, som kommer att ha inverkan på underhållets omfattning den kommande femårsperioden.

För de kommunala bostadsbolagen spelar hyresintäkterna en avsevärt större roll jämfört med ränteutvecklingen, när det gäller möjligheten att hantera de planerade åtgärderna. Endast en marginell andel av de intervjuade bostadsbolagen tror att politiska beslut, som ekonomiska stimulanser, kommer att ha någon större inverkan på underhållsvolymens utveckling.

Källa Industrifakta AB

industrifakta
industrifakta

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.