• Nyheter
  • Fjärrkontroll som styr säkerhetsdammsugaren

Nyheter

Fjärrkontroll som styr säkerhetsdammsugaren

Fjärrkontrollen styr dammsugaren
Byggdamm är oundvikligt i miljöer med exempelvis slipning, sågning och borrning men nu har Flex Scandinavia lanserat FLEX CordlessConnect System som automatiskt eller trådlöst kan styra dammsugaren med kabel- eller sladdlösa maskiner och handverktyg.

Med hjälp av det trådlösa systemet Flex CordlessConnect System kan nu alla säkerhetsdammsugare kopplas till och styras även av sladdlösa verktyg. I systemet ingår en fjärrströmbrytare, en fjärrkontroll med inbyggd vibrationssensor och ett långt och kort hållband av mjukt gummi. 

Fjärrströmbrytaren/connectorn sätts i ett vägguttag varpå dammsugarsladden ansluts. Den trådlösa fjärrkontrollen kan antingen slå på/av dammsugaren med en tryckknapp alternativt monteras på dammsugarslangen eller på själva maskinen med hjälp av hållbanden. Eftersom fjärrkontrollen är försedd med en vibrationssensor så kan den starta dammsugaren simultant med att maskinen slås på. Maskinen styr alltså dammsugaren automatiskt vilket minimerar både onödigt oljud, strömförbrukning och arbetsmoment.

Flex CordlessConnect System är märkesoberoende och kan användas tillsammans med marknadens samtliga maskiner.


Skrivet av Helena Bengtsson

Flex CordlessConnect System: fjärrströmbrytare, fjärrkontroll med inbyggd vibrationssensor och hållband
Flex CordlessConnect System: fjärrströmbrytare, fjärrkontroll med inbyggd vibrationssensor och hållband
Fjärrströmbrytaren CordlessControl VCE Connect i vägguttag
Fjärrströmbrytaren CordlessControl VCE Connect i vägguttag
Fjärrkontrollen fäst vid säkerhetsdammsugaren
Fjärrkontrollen fäst vid säkerhetsdammsugaren

Nyheter

Miljövarudeklarerade varselkläder

Fristads arbetar för att bli en alltmer hållbar leverantör av arbetskläder och presenterar nu den andra miljövarudeklarerade varselkollektionen tillverkad av hållbar 4-vägsstretch. Kollektionen är framtagen för yrkesgrupper inom väg, bygg & anläggning, transport och logistik.

Fall i hotellbyggandet

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021.

Kantelement i platta paket

2022-09-28
Grundelement

Finja Betong lanserar L-element FLEX, ett L-format kantelement i två delar som levereras i platta paket till arbetsplatsen och monteras ihop på plats med not och spont-funktion. Konstruktionen med lös botten och rygg gör att de kan levereras omonterade i förpackningar som tar hälften så stor plats. Detta medför ökad samlastning vilket i sin tur ger en enklare lasthantering, färre transporter med minskade utsläpp och fraktkostnader som följd.

Braskaminen för den digitala eran

Braskaminen för den digitala eran

Contura Connect 556 är en innovativ braskamin som reglerar lufttillförseln via en app som ger full kontroll över olika funktioner och meddelar till exempel när det är dags att lägga in mer ved. Kaminen bidrar till eldning på ett så gynnsamt sätt som möjligt för både hem och miljö.

Betongfritt för väggar under mark

2022-09-26
Väggelement

Koljern Nordic AB har utvecklat prefabricerade element för konstruktion under mark. Systemet bygger på stål och Foamglas® med särskilda egenskaper som skyddar mot fukt, skadedjur och är brandsäkert. Det håller dessutom lägre klimatavtryck än traditionell betong och kan återanvändas och återvinnas.

The Box underlättar tapetseringen

The Box underlättar tapetseringen

The Box är en ny typ av låda för tapetrullar som tagits fram för att underlättar arbetet med tapetsering genom att hålla tapetrullen på plats och skydda den från yttre åverkan. Utformningen av lådan förhindrar att tapeten rullar upp på väggen, även då rullen nått sitt slut.