Nyheter

Fixtur för installation i väggar

Fixtur för installation i väggar
2013-10-11
Väggbockfixtur för bockning och låsning av rör-i-rör i väggar med regelverk från 70 mm.

Den nya fixturen från Thermotec Scandinavia monteras enkelt i väggskena för korrekt c/c-mått mellan anslutningarna. Om väggbockfixturen monteras bakifrån i plywood fästs den med hjälp av fixeringsplåt. Fixeringsplåten är anpassad för c/c mått 40 mm och kan enkelt kapas efter önskat antal och avstånd mellan utgångar.

Fixturen är framtagen för installation i väggar med skivmaterial i två skikt (till exempel Säker Vatten våtrumsvägg med 15 mm konstruktionsplywood plus våtrumsskiva) men kan även kapas för att fungera i väggar med enkelgips.

MONTERING MED FIXERINGSPLÅT
Fixeringsplåten skruvas fast bakifrån i befintlig plywood-skiva. Skruvar ingår i paketen om 2 och 5 väggbockfixturer. Antal anslutningar och c/c-mått kan anpassas eftersom fixeringsplåten är delbar

MONTERING MED VÄGGSKENA
Väggskenan skruvas fast framifrån i regelverket och ger en stabil fixering av väggbockfixturen med korrekt c/c-mått.

EGENSKAPER
S-radie - maximerad bockradie som ger lägre belastning på skyddsröret
Ergonomiskt handgrepp
Anpassad för den väggkonstruktion som föreskrivs av Säker Vatten
Robust konstruktion
Inget fixeringsbläck på framsidan
Kan vridas i fixeringsplåt
Inga rörliga delar

Fixtur för installation i väggar
Fixtur för installation i väggar

Nyheter

Alumega är ett följsamt förband i storm och jordskalv

Följsamt förband vid storm och jordskalv

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.