Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Fixtur för installation i väggar

Fixtur för installation i väggar
Väggbockfixtur för bockning och låsning av rör-i-rör i väggar med regelverk från 70 mm.

Den nya fixturen från Thermotec Scandinavia monteras enkelt i väggskena för korrekt c/c-mått mellan anslutningarna. Om väggbockfixturen monteras bakifrån i plywood fästs den med hjälp av fixeringsplåt. Fixeringsplåten är anpassad för c/c mått 40 mm och kan enkelt kapas efter önskat antal och avstånd mellan utgångar.

Fixturen är framtagen för installation i väggar med skivmaterial i två skikt (till exempel Säker Vatten våtrumsvägg med 15 mm konstruktionsplywood plus våtrumsskiva) men kan även kapas för att fungera i väggar med enkelgips.

MONTERING MED FIXERINGSPLÅT
Fixeringsplåten skruvas fast bakifrån i befintlig plywood-skiva. Skruvar ingår i paketen om 2 och 5 väggbockfixturer. Antal anslutningar och c/c-mått kan anpassas eftersom fixeringsplåten är delbar

MONTERING MED VÄGGSKENA
Väggskenan skruvas fast framifrån i regelverket och ger en stabil fixering av väggbockfixturen med korrekt c/c-mått.

EGENSKAPER
S-radie - maximerad bockradie som ger lägre belastning på skyddsröret
Ergonomiskt handgrepp
Anpassad för den väggkonstruktion som föreskrivs av Säker Vatten
Robust konstruktion
Inget fixeringsbläck på framsidan
Kan vridas i fixeringsplåt
Inga rörliga delar

Fixtur för installation i väggar
Fixtur för installation i väggar

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.