Nyheter

Fixtur för installation i väggar

Fixtur för installation i väggar
Väggbockfixtur för bockning och låsning av rör-i-rör i väggar med regelverk från 70 mm.

Den nya fixturen från Thermotec Scandinavia monteras enkelt i väggskena för korrekt c/c-mått mellan anslutningarna. Om väggbockfixturen monteras bakifrån i plywood fästs den med hjälp av fixeringsplåt. Fixeringsplåten är anpassad för c/c mått 40 mm och kan enkelt kapas efter önskat antal och avstånd mellan utgångar.

Fixturen är framtagen för installation i väggar med skivmaterial i två skikt (till exempel Säker Vatten våtrumsvägg med 15 mm konstruktionsplywood plus våtrumsskiva) men kan även kapas för att fungera i väggar med enkelgips.

MONTERING MED FIXERINGSPLÅT
Fixeringsplåten skruvas fast bakifrån i befintlig plywood-skiva. Skruvar ingår i paketen om 2 och 5 väggbockfixturer. Antal anslutningar och c/c-mått kan anpassas eftersom fixeringsplåten är delbar

MONTERING MED VÄGGSKENA
Väggskenan skruvas fast framifrån i regelverket och ger en stabil fixering av väggbockfixturen med korrekt c/c-mått.

EGENSKAPER
S-radie - maximerad bockradie som ger lägre belastning på skyddsröret
Ergonomiskt handgrepp
Anpassad för den väggkonstruktion som föreskrivs av Säker Vatten
Robust konstruktion
Inget fixeringsbläck på framsidan
Kan vridas i fixeringsplåt
Inga rörliga delar

Fixtur för installation i väggar
Fixtur för installation i väggar

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.