Nyheter

Fästmassa med kraftigt häng

Fästmassa med kraftigt häng
Maxit lanserar en ny fästmassa för enklare montering av kakel och klinker, främst vid renoveringsarbeten.

         
 Maxits fästmassa Serpo 605 Objektfix är framtagen för att ha bra häng men ändå tillåta efterjustering av kakel- och klinkerplattorna.
Den nya fästmassan Serpo 605 Objektfix är avsedd för montering av kakel och klinker i både torra och våta utrymmen. Fästmassan uppges ha ett kraftigt häng, samtidigt som det ska vara enkelt att efterjustera plattorna. Jämfört med andra fästmassor ska den även vara lättare att få bort från verktygen efter användningen.

Fungerar med golvvärme
Fästmassan är framtagen för användning på betong som är äldre än 6 månader och på godkända skivmaterial på vägg. Produkten ska kunna användas tillsammans med golvvärme, men lämpar sig däremot inte för sättning av keramik på uppstyvade träbjälklag.

  

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.