Nyheter

Fästmassa med kraftigt häng

Fästmassa med kraftigt häng
2009-05-07
Maxit lanserar en ny fästmassa för enklare montering av kakel och klinker, främst vid renoveringsarbeten.

         
 Maxits fästmassa Serpo 605 Objektfix är framtagen för att ha bra häng men ändå tillåta efterjustering av kakel- och klinkerplattorna.
Den nya fästmassan Serpo 605 Objektfix är avsedd för montering av kakel och klinker i både torra och våta utrymmen. Fästmassan uppges ha ett kraftigt häng, samtidigt som det ska vara enkelt att efterjustera plattorna. Jämfört med andra fästmassor ska den även vara lättare att få bort från verktygen efter användningen.

Fungerar med golvvärme
Fästmassan är framtagen för användning på betong som är äldre än 6 månader och på godkända skivmaterial på vägg. Produkten ska kunna användas tillsammans med golvvärme, men lämpar sig däremot inte för sättning av keramik på uppstyvade träbjälklag.

  

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.