Nyheter

Fastighetsbox med P-märkning

Fastighetsbox med P-märkning
Från Swedsign kommer P-märkta fastighetsboxarna Swedbox. Boxarna finns i ett flertal varianter som ger många kombinationsmöjligheter.

 
 

Swedsigns fastighetsboxar Swebox är certifierade av SP för P-märkning.

 

 

 

Fastighetsboxarna är avsedda för montering på vägg eller fristående på ben inomhus i exempelvis trapphus alternativt utomhus. Postboxarna är liggande och finns med luckhöjderna 105 och 225 millimeter. Luckorna har som standard cylinderlås AMA C650XS, men kan mot tillägg förses med samma lås som lägenhetsdörren. Boxarna följer Post- och Telestyrelsens riktlinjer och är P-märkta av SP (certifikat nummer 479401).


Boxarna kan tilläggsutrustas med:
– snedtak
– låsbart avlastningsbord som är placerat bakom centralöppningsfronten
– kläppa för inkastlucka
– namnskylt för textband eller namnark för postdistributören och boxinnehavaren.

Boxenheterna är tillverkade i förzinkad stålplåt och finns i pulverlackerade i de två standardkulörerna vit (RAL 9010) och ljusgrå (RAL 7001). Boxarna kan även, mot pristillägg, levereras pulverlackerade i valfri kulör i RAL-skalan. Monteringssats ingår.

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.