Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Fasadsystem som kan återbrukas

Fasadsystem med utbytbara fasadskivor
Steni Colour Reuse är fasadbeklädnadsleverantören Stenis nya koncept för återbrukbara fasadskivor. Målet är att 100% av Steni Colour Reuse ska kunna användas flera gånger.

Steni Colour Reuse är fasadskivor tillverkade av glasfiberarmerad stenkomposit i 12 olika standardiserade format och finns i 80 standardkulörer och 3 glansgrader. Tack vare fasadskivornas slag- och vädertåliga material, med en förväntad livslängd på drygt 100 år och en funktionsgaranti på 60 år, går de att montera, demontera och montera om och om igen utan att de förstörs i processen.

Fasadsystemet har ett standardiserat borrmönster för att förenkla utbyte av både skivornas färg och form så snart man vill ändra design och montageriktning från en byggnation till en annan med samma fasadskivor.

Steni Colour Reuse fasadskivor kan återbrukas genom att antingen användas som de är eller rengöras och ges ett nytt lager med UV-skyddad lack i den kulör och glans som önskas.

Format:
Bredd: 395, 595, 795, 1195 mm
Längd: 1195, 1595, 2395 mm

Steni Colour Reuse fasadskivor kan återbrukas
Steni Colour Reuse fasadskivor kan återbrukas
Steni Colour Reuse fasadskivor kan återbrukas
Steni Colour Reuse fasadskivor kan återbrukas
Fasadsystemet Steni Colour Reuse kan återbrukas
Fasadsystemet Steni Colour Reuse kan återbrukas

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.