Nyheter

Fasadsystem med bakgrundsbelysning

Fasadsystem med bakgrundsbelysning
Genom att använda sig av en perforerad fasadbeklädnad kombinerad med vit eller färgsatt bakgrundsbelysning skapar fasadsystemet Ruukki® emotion liv och dimension till fasaden.

Ruukki® emotion är ett komplett fasadsystem som består av perforerad fasadbeklädnad av metall och integrerad LED-belysning i vitt eller färg. Det kan användas för både stora och små projekt, med fördel för att individualisera och skapa spännande fasader på t ex shoppinggallerior, kontorsbyggnader, detaljhandelslokaler och arenor. Både för nybyggnationer och vid renoveringar.

Materialet på fasadbeklädnaden kan variera och utgöras av t ex stål, aluminium och Cor-Ten och beroende på perforeringsval så används företagets fasadkassetter och fasadprofiler som bas. Samtliga material är återvinningsbara.

Perforering
Fasadbeklädnaden kan levereras med ett stort sortiment av perforeringsmöjligheter:
Designperforering med önskad bild, mönster eller form. Utifrån en bild eller ritning över en idé kan Ruukki göra ett förslag på hur bilden skulle ge utryck som perforering på en fasad.

Symmetrisk perforering med valfri storlek och centrum för hålen.

Helperforering finns som tre kostnadseffektiva fördesignade alternativ med perforeringsgrad 10 %, 15 % eller 30 %). Genom att lägga till ljus skapas en "genomskinlig" fasad som sticker ut även på enklare byggnader.

Design- och symmetrisk perforering kan användas på företagets Liberta fasadkassetter och Lamella fasadpaneler och Helperforeringen på Designprofiler.

Belysning
Bakgrundsbelysningen är integrerad i fasadbeklädnadens konstruktion och finns i två utföranden, vit eller färgsatt. Belysningen består av LED-lampor med en förväntad livslängd på 50 000 timmar och som är enkla att byta ut vid behov.
Den vita belysningen är konstant vit och kopplas till fastighetsautomationen. Den färgade belysningen kan programmeras så att den ändrar färg och ljusstyrka.

Både vit och färgsatt belysning kan användas för alla perforeringsmöjligheter.

Skriven av Anna Göth

Designperforering
Designperforering
Symmetrisk perforering
Symmetrisk perforering
Helperforering
Helperforering

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.