Nyheter

Fasadsystem med bakgrundsbelysning

Fasadsystem med bakgrundsbelysning
Genom att använda sig av en perforerad fasadbeklädnad kombinerad med vit eller färgsatt bakgrundsbelysning skapar fasadsystemet Ruukki® emotion liv och dimension till fasaden.

Ruukki® emotion är ett komplett fasadsystem som består av perforerad fasadbeklädnad av metall och integrerad LED-belysning i vitt eller färg. Det kan användas för både stora och små projekt, med fördel för att individualisera och skapa spännande fasader på t ex shoppinggallerior, kontorsbyggnader, detaljhandelslokaler och arenor. Både för nybyggnationer och vid renoveringar.

Materialet på fasadbeklädnaden kan variera och utgöras av t ex stål, aluminium och Cor-Ten och beroende på perforeringsval så används företagets fasadkassetter och fasadprofiler som bas. Samtliga material är återvinningsbara.

Perforering
Fasadbeklädnaden kan levereras med ett stort sortiment av perforeringsmöjligheter:
Designperforering med önskad bild, mönster eller form. Utifrån en bild eller ritning över en idé kan Ruukki göra ett förslag på hur bilden skulle ge utryck som perforering på en fasad.

Symmetrisk perforering med valfri storlek och centrum för hålen.

Helperforering finns som tre kostnadseffektiva fördesignade alternativ med perforeringsgrad 10 %, 15 % eller 30 %). Genom att lägga till ljus skapas en "genomskinlig" fasad som sticker ut även på enklare byggnader.

Design- och symmetrisk perforering kan användas på företagets Liberta fasadkassetter och Lamella fasadpaneler och Helperforeringen på Designprofiler.

Belysning
Bakgrundsbelysningen är integrerad i fasadbeklädnadens konstruktion och finns i två utföranden, vit eller färgsatt. Belysningen består av LED-lampor med en förväntad livslängd på 50 000 timmar och som är enkla att byta ut vid behov.
Den vita belysningen är konstant vit och kopplas till fastighetsautomationen. Den färgade belysningen kan programmeras så att den ändrar färg och ljusstyrka.

Både vit och färgsatt belysning kan användas för alla perforeringsmöjligheter.

Skriven av Anna Göth

Designperforering
Designperforering
Symmetrisk perforering
Symmetrisk perforering
Helperforering
Helperforering

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.