• Nyheter
  • Fasadskiva anpassad för individuell design

Nyheter

Fasadskiva anpassad för individuell design

Fasadskiva anpassad för individuell design
För att möta det ökade intresset kring möjligheten att skapa unika fasadmönster har Cembrit utökat sitt sortiment med Patina Signature. Det är en fasadskiva som med hjälp av ny förfinad teknik kan präglas med specialbeställda motiv för att skapa en unik fasad.

Den nya tekniken som används för att skapa fasadmotiv bygger vidare på två av Cembrits befintliga fasadskivor i Patina design line, Patina Rough med rustik yta och Patina Original som har slät yta. Genom att belägga skivans yta med en folie som är framtagen efter ett specifikt mönster, sandblästras den frilagda ytan och motivet skapas i kontrasten mellan de två ytorna. Att låta den rustika eller den släta ytan vara mer eller mindre framträdande ger också ett stort utrymme för att skapa olika effekter i fasaden.

Friheten att kunna skapa särskilda fasadmönster blir ett verktyg för arkitekter och beställare att ge liv åt karaktäristiska byggnader och samtidigt bidra till en intressant stadsarkitektur.

Cembrit Patina Signature är en genomfärgad fibercementskiva med stenkaraktär och finns i fem olika kulörer.

Längd 2500/3050 mm 
Bredd 1192/1250 mm 
Tjocklek 8 mm 
Vikt 12,4 kg/m²
Brandskyddsklass A2 - s1, d0

Skriven av Jenny Öhlund

Kombinationen av både slät och rustik yta skapar en extra effekter i fasaden
Kombinationen av både slät och rustik yta skapar en extra effekter i fasaden
Patina Signature finns i fem olika kulörer
Patina Signature finns i fem olika kulörer

Nyheter

Fristående digitalt dörrlås

Exma Duo är en fristående låsenhet som monteras direkt på dörren under dörrtrycke och cylinderring. Låset styrs via kod, nyckelbricka, kort eller via en app i telefonen och fungerar med modullås av standardtyp.

Den nya flexibla färgskrapan

Den nya flexibla färgskrapan

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

Mattsvart takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.