• Nyheter
  • Fasadskiva anpassad för individuell design

Nyheter

Fasadskiva anpassad för individuell design

Fasadskiva anpassad för individuell design
För att möta det ökade intresset kring möjligheten att skapa unika fasadmönster har Cembrit utökat sitt sortiment med Patina Signature. Det är en fasadskiva som med hjälp av ny förfinad teknik kan präglas med specialbeställda motiv för att skapa en unik fasad.

Den nya tekniken som används för att skapa fasadmotiv bygger vidare på två av Cembrits befintliga fasadskivor i Patina design line, Patina Rough med rustik yta och Patina Original som har slät yta. Genom att belägga skivans yta med en folie som är framtagen efter ett specifikt mönster, sandblästras den frilagda ytan och motivet skapas i kontrasten mellan de två ytorna. Att låta den rustika eller den släta ytan vara mer eller mindre framträdande ger också ett stort utrymme för att skapa olika effekter i fasaden.

Friheten att kunna skapa särskilda fasadmönster blir ett verktyg för arkitekter och beställare att ge liv åt karaktäristiska byggnader och samtidigt bidra till en intressant stadsarkitektur.

Cembrit Patina Signature är en genomfärgad fibercementskiva med stenkaraktär och finns i fem olika kulörer.

Längd 2500/3050 mm 
Bredd 1192/1250 mm 
Tjocklek 8 mm 
Vikt 12,4 kg/m²
Brandskyddsklass A2 - s1, d0

Skriven av Jenny Öhlund

Kombinationen av både slät och rustik yta skapar en extra effekter i fasaden
Kombinationen av både slät och rustik yta skapar en extra effekter i fasaden
Patina Signature finns i fem olika kulörer
Patina Signature finns i fem olika kulörer

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!