Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Fasadrengöring utan kemikalier

Fasadrengöring utan kemikalier
Servicestaden AB i Linköping utför miljövänlig fasadrengöring med den kemikaliefria metoden Qlean Surface, som bygger på tvättning med ultrarent vatten.

      
 

Qlean Surface är en kemikaliefri rengöringsmetod som bygger på tvättning med ultrarent vatten under lågt tryck.

 

Metoden innebär att kallt, absolut rent vatten sprutas på fasaden under lågt tryck, cirka 1,5 bar, vilket gör att smutsen rinner av, utan att skapa ränder. Ingen mekanisk bearbetning krävs och heller inget för- eller efterarbete.
Metoden är utprovad för underlag i trä, glas och plåt, men också för puts, natursten, tegel och betong.


Ultrarent vatten löser fett

Inga kemikalier behöver användas i rengöringsmetoden.
– I stället använder vi filtrerat vatten som blir 20 gånger renare än destillerat vatten. Reningen tar bort salter, mineraler, tungmetaller och vi får även i slutänden ett avgasat vatten som löser smuts och fett, säger Petra Hammarstedt, vd på Servicestaden AB.

Torkar snabbt
Eftersom vattnet appliceras under lågt tryck tränger det inte in i trä eller sprickor i materialet. Därför är torktiden såpass kort som maximalt två dagar. Något som kan jämföras med minst en vecka för en högtryckstvättad fasad.
– I princip kan fasaden målas direkt efter tvätt. Här finns tidsvinster att göra. Ställningen behöver inte stå en vecka under torktiden och kosta pengar, säger Petra Hammarstedt.

Tystare för boende
Företaget använder sig enbart av eldrivna aggregat som är tystare än dieselaggregat och dessutom inte orsakar något spill. För de boende är metoden med lågt tryck dessutom tystare än högtyckstvätt, särskilt på plåtfasader.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.