Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Fasadrengöring utan kemikalier

Fasadrengöring utan kemikalier
Servicestaden AB i Linköping utför miljövänlig fasadrengöring med den kemikaliefria metoden Qlean Surface, som bygger på tvättning med ultrarent vatten.

      
 

Qlean Surface är en kemikaliefri rengöringsmetod som bygger på tvättning med ultrarent vatten under lågt tryck.

 

Metoden innebär att kallt, absolut rent vatten sprutas på fasaden under lågt tryck, cirka 1,5 bar, vilket gör att smutsen rinner av, utan att skapa ränder. Ingen mekanisk bearbetning krävs och heller inget för- eller efterarbete.
Metoden är utprovad för underlag i trä, glas och plåt, men också för puts, natursten, tegel och betong.


Ultrarent vatten löser fett

Inga kemikalier behöver användas i rengöringsmetoden.
– I stället använder vi filtrerat vatten som blir 20 gånger renare än destillerat vatten. Reningen tar bort salter, mineraler, tungmetaller och vi får även i slutänden ett avgasat vatten som löser smuts och fett, säger Petra Hammarstedt, vd på Servicestaden AB.

Torkar snabbt
Eftersom vattnet appliceras under lågt tryck tränger det inte in i trä eller sprickor i materialet. Därför är torktiden såpass kort som maximalt två dagar. Något som kan jämföras med minst en vecka för en högtryckstvättad fasad.
– I princip kan fasaden målas direkt efter tvätt. Här finns tidsvinster att göra. Ställningen behöver inte stå en vecka under torktiden och kosta pengar, säger Petra Hammarstedt.

Tystare för boende
Företaget använder sig enbart av eldrivna aggregat som är tystare än dieselaggregat och dessutom inte orsakar något spill. För de boende är metoden med lågt tryck dessutom tystare än högtyckstvätt, särskilt på plåtfasader.

 

Nyheter

Stegar med förbättrad säkerhet

2021-03-08
Stegar

För att bemöta aktuella europeiska standarder har WIBE Ladders tagit fram ett nytt sortiment av anliggande stegar med tydlig säkerhetsprofilering. PROF+ stegarna är anpassade för arbete i tuffa miljöer och för alla typer av väderlekar.

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.