Nyheter

Fasadmonterade energipaneler

Ruukki Solar panel
Ruukki Solar panel tar tillvara och producerar el av solenergi.

Nu lanserar Ruukki nya fasadmonterade Ruukki Solar panel. Panelen, som ingår i systemet för energipaneler, tar tillvara och producerar el av solenergi.

Tack vare lufttätheten kan Ruukkis energipanelsystem hjälpa kunden till en betydande besparing av energikostnaden. Och genom en integrering kan Ruukki nu också erbjuda solpanel som ger elektricitet.

Besparing på 20 procent
– Genom att även producera el kan panelsystemet bidra till en besparing på upp mot 20 procent av energikostnaden, förklarar Martin Flodihn, affärsområdeschef på Ruukki.

Ruukki Solar panel placeras i fasadmonterade, formanpassade moduler. Modulerna är 5,5 meter långa och 0,5 meter höga. På ytan finns ett membran som direkt omvandlar solstrålarna till elektricitet – byggnaden kan producera sin egen el.

Garanti på lufttätheten
Genom att använda systemet kan man höja byggnadens energiklass och öka dess Leed- samt Breeam-poäng för miljöcertifiering. Företaget är också enda tillverkaren som ger garanti på lufttätheten.

Energipanelerna är sandwichpaneler, prefabricerade element med ett isolerande lager mellan två stålplåtar. De används i energieffektiva byggnader som fabriker, lager, kontor och affärslokaler.

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.