Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Fasadmaterial som skapar skuggspel

Fasadmaterial som skapar skuggspel
EQUITONE [linea] är ett fasadmaterial från Ivarsson som är framtaget av och för arkitekter. Fasadmaterialet består av fibercementskivor och har ett tredimensionellt linjerat mönster som ändrar utseende efter hur ljuset faller.

EQUITONE [linea]  kan användas för t ex fasader, bröstningar, balkonger men även för invändiga dekorativa skivor. De är tillverkade av värmebehandlad fibercement och är behandlade på fram- och baksida med en transparent hydrofobering som gör skivorna smuts- och vattenavvisande.

Fasadskivorna har en rå och till synes obehandlad struktur med ränder som har en form och tjocklek som motsvarar ett finger. Ränderna skapar ett spännande skugg- och ljusspel som varierar under dagen alltefter solen förflyttar sig. De finns i två kulörer som blir ljusare med tiden.
Vid framtagning av fasadskivan har mer än 60 internationella arkitekter varit med och bidragit till designen.

Skivorna monteras som en ventilerad klimatskärm och underlaget kan vara av trä, stål eller aluminium med ett max regelavstånd på 600 mm. 
De kan enkelt bearbetas till önskat format med vanliga hand- och elverktyg med diamantklinga.

Skivorna är obrännbara A2-s1,d0 enligt EN 13501-1.

Montering
EQUITONE [linea] kan monteras med två olika system speciellt framtagna för skivan, med synligt montage eller med dolt montage.

Om skivan monteras med traditionell skruvmontering försänks skruven i spåret på skivan vilket gör att skruvarna inte är synliga på längre avstånd än 3-5 meter.
 
Vid dolt montage används ett sk undercut-system, ett ankare som monteras på baksidan och som i sin tur hängs upp på ett skensystem av aluminium. Monteringssystemet påverkar inte hållbarhet eller livslängden på skivorna negativt.

Format
Format 3050x1220, 2500x1220, 3050x1195, 2500x1195 mm.
Tjocklek: 8/10 mm.


Skriven av Anna Göth


EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.