Nyheter

Fasadmaterial som skapar skuggspel

Fasadmaterial som skapar skuggspel
EQUITONE [linea] är ett fasadmaterial från Ivarsson som är framtaget av och för arkitekter. Fasadmaterialet består av fibercementskivor och har ett tredimensionellt linjerat mönster som ändrar utseende efter hur ljuset faller.

EQUITONE [linea]  kan användas för t ex fasader, bröstningar, balkonger men även för invändiga dekorativa skivor. De är tillverkade av värmebehandlad fibercement och är behandlade på fram- och baksida med en transparent hydrofobering som gör skivorna smuts- och vattenavvisande.

Fasadskivorna har en rå och till synes obehandlad struktur med ränder som har en form och tjocklek som motsvarar ett finger. Ränderna skapar ett spännande skugg- och ljusspel som varierar under dagen alltefter solen förflyttar sig. De finns i två kulörer som blir ljusare med tiden.
Vid framtagning av fasadskivan har mer än 60 internationella arkitekter varit med och bidragit till designen.

Skivorna monteras som en ventilerad klimatskärm och underlaget kan vara av trä, stål eller aluminium med ett max regelavstånd på 600 mm. 
De kan enkelt bearbetas till önskat format med vanliga hand- och elverktyg med diamantklinga.

Skivorna är obrännbara A2-s1,d0 enligt EN 13501-1.

Montering
EQUITONE [linea] kan monteras med två olika system speciellt framtagna för skivan, med synligt montage eller med dolt montage.

Om skivan monteras med traditionell skruvmontering försänks skruven i spåret på skivan vilket gör att skruvarna inte är synliga på längre avstånd än 3-5 meter.
 
Vid dolt montage används ett sk undercut-system, ett ankare som monteras på baksidan och som i sin tur hängs upp på ett skensystem av aluminium. Monteringssystemet påverkar inte hållbarhet eller livslängden på skivorna negativt.

Format
Format 3050x1220, 2500x1220, 3050x1195, 2500x1195 mm.
Tjocklek: 8/10 mm.


Skriven av Anna Göth


EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]
EQUITONE [linea]

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.