Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Färska priser för material

Färska priser för material
Kalkylverket Byggmästarnas kostnadskalkylator, BK 2012, finns nu att tillgå med uppdaterade och aktuella för priser i år. Både på papper och digitalt.

     
 Byggmästarnas kostnadskalkylator finns nu ute med uppdaterad prisinformation för 2012.
 

 

 

 

 

 

Byggmästarnas kostnadskalkylator, som ges ut av Svensk Byggtjänst, innehåller priser på material och arbetsutförande. Eftersom priserna varierar från år till år, inte bara uppåt utan ibland även nedåt, blir priserna missvisande om man gör ett generellt påslag. BK uppdateras därför årligen.

Verktyg för kalkyler
BK innehåller indexreglering, materialprislistor och indextablåer, liksom praktiska fakta om byggnadsavtal, tidsuppskattning, måttenheter, formler och definition av plan- och byggtermer med mera.

Den är ett praktiskt verktyg som hjälper dig att enkelt göra översiktliga kalkyler vid ny- och ombyggnadsprojekt.

I BK finns även kalkyler som visar kostnadsberäkningar för bland annat större hyreshus, villor och ombyggnadsprojekt.

Samma system som i AMA
BK 2012 är strukturerad efter BSAB 96 – det vill säga samma system som används i AMA Hus 11 och andra standardverk. Ordningsföljden följer byggbeskrivningen, vilket underlättar för användaren.

Bok och digitalt
BK finns både som bok och i digital form. Den digitala formen kallas Byggkalkylatorn och är en del av Byggkatalogens webbtjänst.

 

Till BK 2012 i Webbutiken.

BK 2012 finns även som webbtjänst och ingår i Byggkatalogen.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.