Nyheter

Färre skarvsladdar med multiuttag

Färre skarvsladdar med multiuttag
2011-09-27
Elko lanserar ett multiuttag som ska lösa problemen med uttagsbrist och en mängd skarvsladdar.

 

         
 

Det kan gå åt många skarvsladdar och grenuttag när man ska ansluta tv och hemmabiosystem. Men nu kommer ett multiuttag med två jordade uttag samt sex uttag för eurostickproppar klass II, 2,5 ampere.

  

Enligt företaget är multiuttaget speciellt användbart för installationer där man ska koppla in tv och hemmabiosystem. Med två jordade uttag och sex uttag för eurostickproppar kan man ersätta skarvsladdar och grenuttag. Uttaget är avsett för utanpåliggande montage och ska enkelt kunna monteras på apparatdosa.

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.