Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Färre kommuner med bostadsbrist

INGEN BILD
Antalet kommuner med bostadsbrist sjunker. Men många har fortfarande brist på mindre hyreslägenheter.

Boverket rapporterar att antalet kommuner med bostadsbrist i år har sjunkit för andra året i rad. Av landets 290 kommuner bedömer 119 att det råder brist på bostäder. Men samtidigt redovisar 57 kommuner ett överskott på bostäder.

Samtidig brist och överskott

På lokala bostadsmarknader kan det dessutom vara bostadsbrist samtidigt som det finns överskott på en viss typ av bostäder. Förklaringen till detta är att inriktningen på nyproduktionen varit för ensidig, något som Industrifakta pekar på i flera marknadsstudier.

Brist på mindre lägenheter

På många håll i landet finns det en brist på mindre hyreslägenheter som lämpar sig för mindre och betalningssvagare hushåll. Som exempel nämns ofta de äldre hushållen och ungdomarna.

 

Källa: Boverket/Industrifakta AB

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.