Nyheter

Färgspruta som klarar lim

Färgspruta som klarar lim
Tello Maskin presenterar färgsprutan Titan 850e som ska klara svåra arbeten med sprutning av brandskyddsfärg och lim.

       
 

Färgsprutan Titan Performance 850e ska klara svåra arbeten med sprutning av brandskyddsfärg och lim. Den kan även förses med värmepaket för dammfri målning.

Färgsprutan Titan 850e är en modell som ska klara svåra arbeten med sprutning av brandskyddsfärg och lim. Den är utrustad med ett så kallat Puls Cleaning System och har inbyggd elektronisk styrning för att ge en jämnare sprutbild.

Dammfri målning

Sprutan ger ett maximalt tryck på 214 bar och har ett maxflöde som är 3,2 liter per minut. Komplett väger den hjulförsedda färgsprutan 40 kilo.
Färgsprutan levereras komplett med 15 meter slang, LX80-pistol samt valfritt vändbart munstycke. Som tillval kan maskinen levereras med en färgvärmeslang som ska ge dammfri målning.

Anpassade för Sverige

Enligt Tello Maskin är färgsprutorna i den nya Titan Performance-serien speciellt anpassade för den svenska marknaden. Anpassningen innebär att man fokuserat på användarvänlighet. Samtidigt har man valt bort vissa elektroniska och digitala funktioner, som har en benägenhet att gå sönder. Därmed är det meningen att färgsprutorna ska klara tuffare jobb med hög kvalitet.

 

Leverantören finns på Nordbygg i monter C03:40.

 

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.