Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Färgprover för blanka ytor

Färgprover för blanka ytor
Färginstitutet lanserar färgprovsamlingen NCS Glossy som innehåller 1 950 färger i en blank version.

 
           
 

Färginstitutet lanserar den nya kollektionen NCS Glossy som innehåller blanka färgprover i form av ark eller en färgvifta.

Bedömningen av en yta i matt eller blank version kan skilja sig mycket beroende på faktorer som ljusreflektion, vinkel och belysning. Med den nya kollektion färgprover, NCS Glossy 1950 Original Collection, vill Färginstitutet underlätta vid valet av blanka färger.

Färgvifta ger översikt

De blanka färgproverna finns paketerade i form av en färgvifta som ska ge en enkel och praktisk översikt. I färgviftan ingår alla de 1 950 standardiserade originalfärgerna i en blank version, som har ett glanstal på cirka 88. Här ingår även de 200 nya ljusa färgerna som introducerades 2004.
För att ange att det är en blank färg ska man lägga till Glossy efter NCS-beteckningen. Något som tidigare gjorts med beteckningen GL.
Färgprover kan även beställas i A4- eller A6-format från Färginstitutet.

 

 

 

Nyheter

Tvättställ av nytt trämaterial

Tvättställ av nytt trämaterial

Woodio är ett nytt trämaterial som består av träflis och polymer. Materialet, som är helt vattentätt, kan formgjutas och är framtaget som ett alternativ till traditionellt badrumsporslin för att minska miljöpåverkan och koldioxidutsläpp från produkten.