Nyheter

Färgprover för blanka ytor

Färgprover för blanka ytor
2010-01-27
Färginstitutet lanserar färgprovsamlingen NCS Glossy som innehåller 1 950 färger i en blank version.

 
           
 

Färginstitutet lanserar den nya kollektionen NCS Glossy som innehåller blanka färgprover i form av ark eller en färgvifta.

Bedömningen av en yta i matt eller blank version kan skilja sig mycket beroende på faktorer som ljusreflektion, vinkel och belysning. Med den nya kollektion färgprover, NCS Glossy 1950 Original Collection, vill Färginstitutet underlätta vid valet av blanka färger.

Färgvifta ger översikt

De blanka färgproverna finns paketerade i form av en färgvifta som ska ge en enkel och praktisk översikt. I färgviftan ingår alla de 1 950 standardiserade originalfärgerna i en blank version, som har ett glanstal på cirka 88. Här ingår även de 200 nya ljusa färgerna som introducerades 2004.
För att ange att det är en blank färg ska man lägga till Glossy efter NCS-beteckningen. Något som tidigare gjorts med beteckningen GL.
Färgprover kan även beställas i A4- eller A6-format från Färginstitutet.

 

 

 

Nyheter

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.