Nyheter

Färgprover för blanka ytor

Färgprover för blanka ytor
Färginstitutet lanserar färgprovsamlingen NCS Glossy som innehåller 1 950 färger i en blank version.

 
           
 

Färginstitutet lanserar den nya kollektionen NCS Glossy som innehåller blanka färgprover i form av ark eller en färgvifta.

Bedömningen av en yta i matt eller blank version kan skilja sig mycket beroende på faktorer som ljusreflektion, vinkel och belysning. Med den nya kollektion färgprover, NCS Glossy 1950 Original Collection, vill Färginstitutet underlätta vid valet av blanka färger.

Färgvifta ger översikt

De blanka färgproverna finns paketerade i form av en färgvifta som ska ge en enkel och praktisk översikt. I färgviftan ingår alla de 1 950 standardiserade originalfärgerna i en blank version, som har ett glanstal på cirka 88. Här ingår även de 200 nya ljusa färgerna som introducerades 2004.
För att ange att det är en blank färg ska man lägga till Glossy efter NCS-beteckningen. Något som tidigare gjorts med beteckningen GL.
Färgprover kan även beställas i A4- eller A6-format från Färginstitutet.

 

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.