Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Färgprover för blanka ytor

Färgprover för blanka ytor
Färginstitutet lanserar färgprovsamlingen NCS Glossy som innehåller 1 950 färger i en blank version.

 
           
 

Färginstitutet lanserar den nya kollektionen NCS Glossy som innehåller blanka färgprover i form av ark eller en färgvifta.

Bedömningen av en yta i matt eller blank version kan skilja sig mycket beroende på faktorer som ljusreflektion, vinkel och belysning. Med den nya kollektion färgprover, NCS Glossy 1950 Original Collection, vill Färginstitutet underlätta vid valet av blanka färger.

Färgvifta ger översikt

De blanka färgproverna finns paketerade i form av en färgvifta som ska ge en enkel och praktisk översikt. I färgviftan ingår alla de 1 950 standardiserade originalfärgerna i en blank version, som har ett glanstal på cirka 88. Här ingår även de 200 nya ljusa färgerna som introducerades 2004.
För att ange att det är en blank färg ska man lägga till Glossy efter NCS-beteckningen. Något som tidigare gjorts med beteckningen GL.
Färgprover kan även beställas i A4- eller A6-format från Färginstitutet.

 

 

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.