Nyheter

Färgläsare som visar ljushetstal

Färgläsare som visar ljushetstal
Skandinaviska Färginstitutet lanserar en ny version av NCS Colour Scan som, förutom att den läser av färger, nu även visar ljushetstal.

   
 

Skandinaviska Färginstitutets nya version 1.3 av färgläsaren NCS Colour Scan kan även bestämma ljushetsvärden.

 

Färgläsaren är avsedd som ett hjälpmedel för den som snabbt vill kunna identifiera färger, exempelvis arkitekter, inredare, designer, målare och inköpare. Läsaren läggs mot den materialyta som ska mätas och efter en knapptryckning visas beteckningen för närmaste standardfärg i NCS-skalan. Nytt för läsaren i version 1.3 är att den även visar på vilken sida i NCS Index som färgen finns.


Visar ljushetsvärden
En annan nyhet för läsaren i version 1.3 är att den visar ljushetstalen för den inmätta färgen. Något som, enligt Färginstitutet, underlättar både valet av och kombinationen av färger och material för utvändig och interiör utformning och färgsättning.

Ljushet avgörande för kontrasten
Ljusheten är tillsammans med färgskillnaden de faktorer som avgör kontrasten mellan färger. Och för att bestämma ljusheten behöver man göra en instrumentell mätning eller jämföra med prover som har kända ljushetsvärden, exempelvis i en gråskala.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.