Nyheter

Färgläsare som klarar grova ytor

Färgläsare som klarar grova ytor
En ny färgläsare från NCS Colour AB klarar att mäta färger även på grövre ytor. Den avläser även flera färger vid samma mätning.

        
 

NCS Colour Scan 2.0 är en uppdaterad färgläsare som kan läsa av en färg från alla typer av ytor, som väggar, puts, mattor, möbler, golv och beklädnader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Färgläsaren NCS Colour Scan 2.0 är framtagen för att vara ett hjälpmedel vid arbete med färger för arkitekter, målare och designer. Speciellt för mätaren är att den arbetar med en ny teknik klarar att identifiera flera färger vid samma mätning. Det kan vara en fördel vid mätning av flerfärgade mönster och melerade material. En annan förbättring är att den även klarar att mäta på grövre ytor som puts och trä.

Visar närmaste NCS-färg

Mätningen görs med en knapptryckning samtidigt som mätaren hålls mot det aktuella materialet. Då får man fram närmaste standardfärg i NCS-skalan. Därefter kan man gå vidare och bläddra fram mer information om färgen. Det går också att hitta liknande färger och ljusare eller mörkare kulörer.

Sparar information om färgen

Den aktuella färgen kan sedan läggas in i läsarens minne tillsammans med text eller röstetikettter med fakta om mätningen.

 

 

 

Nyheter

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Modul'up löslagda vinylgolv på Thomagolv 4v Grön

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.