Nyheter

Färgläsare som klarar grova ytor

Färgläsare som klarar grova ytor
En ny färgläsare från NCS Colour AB klarar att mäta färger även på grövre ytor. Den avläser även flera färger vid samma mätning.

        
 

NCS Colour Scan 2.0 är en uppdaterad färgläsare som kan läsa av en färg från alla typer av ytor, som väggar, puts, mattor, möbler, golv och beklädnader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Färgläsaren NCS Colour Scan 2.0 är framtagen för att vara ett hjälpmedel vid arbete med färger för arkitekter, målare och designer. Speciellt för mätaren är att den arbetar med en ny teknik klarar att identifiera flera färger vid samma mätning. Det kan vara en fördel vid mätning av flerfärgade mönster och melerade material. En annan förbättring är att den även klarar att mäta på grövre ytor som puts och trä.

Visar närmaste NCS-färg

Mätningen görs med en knapptryckning samtidigt som mätaren hålls mot det aktuella materialet. Då får man fram närmaste standardfärg i NCS-skalan. Därefter kan man gå vidare och bläddra fram mer information om färgen. Det går också att hitta liknande färger och ljusare eller mörkare kulörer.

Sparar information om färgen

Den aktuella färgen kan sedan läggas in i läsarens minne tillsammans med text eller röstetikettter med fakta om mätningen.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.