Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Färgläsare som klarar grova ytor

Färgläsare som klarar grova ytor
En ny färgläsare från NCS Colour AB klarar att mäta färger även på grövre ytor. Den avläser även flera färger vid samma mätning.

        
 

NCS Colour Scan 2.0 är en uppdaterad färgläsare som kan läsa av en färg från alla typer av ytor, som väggar, puts, mattor, möbler, golv och beklädnader.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Färgläsaren NCS Colour Scan 2.0 är framtagen för att vara ett hjälpmedel vid arbete med färger för arkitekter, målare och designer. Speciellt för mätaren är att den arbetar med en ny teknik klarar att identifiera flera färger vid samma mätning. Det kan vara en fördel vid mätning av flerfärgade mönster och melerade material. En annan förbättring är att den även klarar att mäta på grövre ytor som puts och trä.

Visar närmaste NCS-färg

Mätningen görs med en knapptryckning samtidigt som mätaren hålls mot det aktuella materialet. Då får man fram närmaste standardfärg i NCS-skalan. Därefter kan man gå vidare och bläddra fram mer information om färgen. Det går också att hitta liknande färger och ljusare eller mörkare kulörer.

Sparar information om färgen

Den aktuella färgen kan sedan läggas in i läsarens minne tillsammans med text eller röstetikettter med fakta om mätningen.

 

 

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.