Nyheter

Färgglatt stambyte

Färgglatt stambyte
Det pågår stambyten i en stor del av bostadsbeståndet. LK Systems har tidigare kommit med en våtrumskassett som förenklar detta för hyresgästerna. Nu presenterar man designade våtrumskassetter. Hyresgästen ska själv kunna välja ett mönster till den ordinarie kassetten. Valmöjligheterna är stora vilket ger ett personligare boende. Bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten, som det är lätt att återgå till.

LK Våtrumskassett är en prefabricerad enhet framtagen för att förenkla stambyten i badrum. Den är förberedd för vägghängt montage och innehåller stammar, avlopp, spolcistern och WC-stol. Den är nätt och bygger inte ut mer än 200 mm från väggen. Kassetten kan även förberedas för exempelvis vattenmätning, tvättmaskin och handdukstork.

Med den nya designade kassetten kan hyresgästen enkelt välja till ett mönster helt efter eget tycke och smak. Tack vare möjligheten att kunna avlägsna folieringen är detta inget problem ens i allmännyttans bostäder, för bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten. Det finns i dagsläget 16 olika mönster att välja på.

Våtrumskassetterna tillverkas i företagets produktionsanläggning i Gävle. Kopplingsdelar och rör är godkända enligt branschreglerna och kommer från LK Universalsystem. Man har lång erfarenhet av att prefabricera till lägenhetsrenoveringar och vet hur man anpassar produkter till olika badrumsutförande. Varje kassett skräddarsys och märks upp med lägenhetsnummer, färdig att monteras.

Genom att välja LK Våtrumskassett effektiviserar man installationen eftersom hyresgästerna inte behöver flytta ut ur sina lägenheter under renoveringen.

Skriven av Malena Beijer

Två varianter på designad foliering
Två varianter på designad foliering
Blommig foliering på LK våtrumskassett
Blommig foliering på LK våtrumskassett

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.