Nyheter

Färgglatt stambyte

Färgglatt stambyte
Det pågår stambyten i en stor del av bostadsbeståndet. LK Systems har tidigare kommit med en våtrumskassett som förenklar detta för hyresgästerna. Nu presenterar man designade våtrumskassetter. Hyresgästen ska själv kunna välja ett mönster till den ordinarie kassetten. Valmöjligheterna är stora vilket ger ett personligare boende. Bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten, som det är lätt att återgå till.

LK Våtrumskassett är en prefabricerad enhet framtagen för att förenkla stambyten i badrum. Den är förberedd för vägghängt montage och innehåller stammar, avlopp, spolcistern och WC-stol. Den är nätt och bygger inte ut mer än 200 mm från väggen. Kassetten kan även förberedas för exempelvis vattenmätning, tvättmaskin och handdukstork.

Med den nya designade kassetten kan hyresgästen enkelt välja till ett mönster helt efter eget tycke och smak. Tack vare möjligheten att kunna avlägsna folieringen är detta inget problem ens i allmännyttans bostäder, för bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten. Det finns i dagsläget 16 olika mönster att välja på.

Våtrumskassetterna tillverkas i företagets produktionsanläggning i Gävle. Kopplingsdelar och rör är godkända enligt branschreglerna och kommer från LK Universalsystem. Man har lång erfarenhet av att prefabricera till lägenhetsrenoveringar och vet hur man anpassar produkter till olika badrumsutförande. Varje kassett skräddarsys och märks upp med lägenhetsnummer, färdig att monteras.

Genom att välja LK Våtrumskassett effektiviserar man installationen eftersom hyresgästerna inte behöver flytta ut ur sina lägenheter under renoveringen.

Skriven av Malena Beijer

Två varianter på designad foliering
Två varianter på designad foliering
Blommig foliering på LK våtrumskassett
Blommig foliering på LK våtrumskassett

Nyheter

Digitalt vattenpass

Tidigare i höstas lanserade FLEX sitt nya digitala vattenpass med funktioner som gör det enkelt att avläsa en exakt vinkel. Vattenpasset har dubbla displayer, belysta libeller och en hållfunktion som gör det möjligt att avläsa mätvärdet i efterhand.

Världens mest spridda byggblock förnyas

Världens mest spridda byggblock förnyas

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.