Nyheter

Färgglatt stambyte

Färgglatt stambyte
Det pågår stambyten i en stor del av bostadsbeståndet. LK Systems har tidigare kommit med en våtrumskassett som förenklar detta för hyresgästerna. Nu presenterar man designade våtrumskassetter. Hyresgästen ska själv kunna välja ett mönster till den ordinarie kassetten. Valmöjligheterna är stora vilket ger ett personligare boende. Bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten, som det är lätt att återgå till.

LK Våtrumskassett är en prefabricerad enhet framtagen för att förenkla stambyten i badrum. Den är förberedd för vägghängt montage och innehåller stammar, avlopp, spolcistern och WC-stol. Den är nätt och bygger inte ut mer än 200 mm från väggen. Kassetten kan även förberedas för exempelvis vattenmätning, tvättmaskin och handdukstork.

Med den nya designade kassetten kan hyresgästen enkelt välja till ett mönster helt efter eget tycke och smak. Tack vare möjligheten att kunna avlägsna folieringen är detta inget problem ens i allmännyttans bostäder, för bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten. Det finns i dagsläget 16 olika mönster att välja på.

Våtrumskassetterna tillverkas i företagets produktionsanläggning i Gävle. Kopplingsdelar och rör är godkända enligt branschreglerna och kommer från LK Universalsystem. Man har lång erfarenhet av att prefabricera till lägenhetsrenoveringar och vet hur man anpassar produkter till olika badrumsutförande. Varje kassett skräddarsys och märks upp med lägenhetsnummer, färdig att monteras.

Genom att välja LK Våtrumskassett effektiviserar man installationen eftersom hyresgästerna inte behöver flytta ut ur sina lägenheter under renoveringen.

Skriven av Malena Beijer

Två varianter på designad foliering
Två varianter på designad foliering
Blommig foliering på LK våtrumskassett
Blommig foliering på LK våtrumskassett

Nyheter

Modulbaserade industriräcken

2020-01-22
Räcken

Weland stål har introducerat ytterligare ett flexibelt räcke, Weflex som är ett obrutet räcke som levereras i kundspecifik längd. Sedan tidigare finns Universal som levereras i moduler.

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.