Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Färgglatt stambyte

Färgglatt stambyte
Det pågår stambyten i en stor del av bostadsbeståndet. LK Systems har tidigare kommit med en våtrumskassett som förenklar detta för hyresgästerna. Nu presenterar man designade våtrumskassetter. Hyresgästen ska själv kunna välja ett mönster till den ordinarie kassetten. Valmöjligheterna är stora vilket ger ett personligare boende. Bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten, som det är lätt att återgå till.

LK Våtrumskassett är en prefabricerad enhet framtagen för att förenkla stambyten i badrum. Den är förberedd för vägghängt montage och innehåller stammar, avlopp, spolcistern och WC-stol. Den är nätt och bygger inte ut mer än 200 mm från väggen. Kassetten kan även förberedas för exempelvis vattenmätning, tvättmaskin och handdukstork.

Med den nya designade kassetten kan hyresgästen enkelt välja till ett mönster helt efter eget tycke och smak. Tack vare möjligheten att kunna avlägsna folieringen är detta inget problem ens i allmännyttans bostäder, för bakom folieringen döljer sig den ordinarie vitlackerade våtrumskassetten. Det finns i dagsläget 16 olika mönster att välja på.

Våtrumskassetterna tillverkas i företagets produktionsanläggning i Gävle. Kopplingsdelar och rör är godkända enligt branschreglerna och kommer från LK Universalsystem. Man har lång erfarenhet av att prefabricera till lägenhetsrenoveringar och vet hur man anpassar produkter till olika badrumsutförande. Varje kassett skräddarsys och märks upp med lägenhetsnummer, färdig att monteras.

Genom att välja LK Våtrumskassett effektiviserar man installationen eftersom hyresgästerna inte behöver flytta ut ur sina lägenheter under renoveringen.

Skriven av Malena Beijer

Två varianter på designad foliering
Två varianter på designad foliering
Blommig foliering på LK våtrumskassett
Blommig foliering på LK våtrumskassett

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.