• Nyheter
  • Färgen som bidrar till mindre avfall

Nyheter

Färgen som bidrar till mindre avfall

Färgen som bidrar till mindre avfall
Caparol Capafree är en helt ny konserveringsmedelsfri vattenbaserad färg för vägg- och takmåleri som håller sig länge även i öppnad förpackning. En vinst för hälsa, miljö och ekonomi.

Färgen är lösningsmedelsfri och lågemitterande, framtagen med patenterad teknologi beprövad av Caparol sedan 2016. Tekniken bidrar till att hålla färgen fri från bakterieangrepp och tillväxt som leder till snabbare förruttnelse. Hållbarheten för öppnad och använd produkt är alltså längre trots att färgen är helt fri från konserveringsmedel.

Capafree är särskilt lämplig för målare som drabbats av kontaktallergi på grund av till exempel konserveringsmedel. Färgen är anpassad för förvaring i servicebil och lagerhållning med sporadiskt användande, och bidrar till bättre hälsoförhållanden och mindre avfall av obrukbar färg.

Capafree är akrylatbaserad och finns som matt glans 7 och helmatt glans 5 för väggmålning samt helmatt glans 2 för takmålning.
Tillgängliga kulörer är vit S 0500-N och bruten vid S 0502-Y.
Färgen är miljömärkt med Svanen och uppnår klass A i Sunda Hus.

Skriven av Jenny Öhlund

Capafree är speciellt lämpad för servicemåleri
Capafree är speciellt lämpad för servicemåleri

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.