Nyheter

Färg utan konserveringsmedel

Färg utan konserveringsmedel
Capafree är en ny tak- och väggfärg helt utan konserveringsmedel. Färgen tillverkas av Caparol och är främst utvecklad för yrkesmålare som ofta kommer i kontakt med t ex färg, lim och spackel som innehåller konserveringsmedel.

Capafree produktserie omfattar Capafree 2 som är en helmatt takfärg (Glans 2) och Capafree 7 som är en matt väggfärg (Glans 7). Båda är helt fria från tillsatser av konserveringsmedel.
Färgen är framförallt utvecklad för yrkesmålare som ofta i sitt arbete kommer i kontakt med produkter som innehåller konserveringsmedel, t ex färg, lim och spackel som uppges kunna bidra till ökad risk för kontaktallergier.

Färgen är framtagen med en teknik som håller färgen fri från bakteriangrepp och gör så att bakterierna inte trivs. Metoden är patentsökt och framtagen i samarbete mellan Caparols forskningsavdelningar i Tyskland och Sverige. De första produkterna lanserades i Tyskland under 2016 och från oktober 2017 finns en serie produkter till försäljning även i Sverige.

Färgen kan appliceras med pensel, rulle och spruta och är övermålningsbar efter 4 timmar.  

Capafree 2 finns i vitt S0500-N och Capafree 7 i vitt S0500-N och brutet vitt 0502-Y.  Levereras i förpackningar på 10 liter. En liter färg räcker till ungefär 6-8 m² beroende på underlag.

Skriven av Anna Göth

Capafree 7 väggfärg
Capafree 7 väggfärg

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.