Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Färg utan konserveringsmedel

Färg utan konserveringsmedel
Capafree är en ny tak- och väggfärg helt utan konserveringsmedel. Färgen tillverkas av Caparol och är främst utvecklad för yrkesmålare som ofta kommer i kontakt med t ex färg, lim och spackel som innehåller konserveringsmedel.

Capafree produktserie omfattar Capafree 2 som är en helmatt takfärg (Glans 2) och Capafree 7 som är en matt väggfärg (Glans 7). Båda är helt fria från tillsatser av konserveringsmedel.
Färgen är framförallt utvecklad för yrkesmålare som ofta i sitt arbete kommer i kontakt med produkter som innehåller konserveringsmedel, t ex färg, lim och spackel som uppges kunna bidra till ökad risk för kontaktallergier.

Färgen är framtagen med en teknik som håller färgen fri från bakteriangrepp och gör så att bakterierna inte trivs. Metoden är patentsökt och framtagen i samarbete mellan Caparols forskningsavdelningar i Tyskland och Sverige. De första produkterna lanserades i Tyskland under 2016 och från oktober 2017 finns en serie produkter till försäljning även i Sverige.

Färgen kan appliceras med pensel, rulle och spruta och är övermålningsbar efter 4 timmar.  

Capafree 2 finns i vitt S0500-N och Capafree 7 i vitt S0500-N och brutet vitt 0502-Y.  Levereras i förpackningar på 10 liter. En liter färg räcker till ungefär 6-8 m² beroende på underlag.

Skriven av Anna Göth

Capafree 7 väggfärg
Capafree 7 väggfärg

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.