Nyheter

Färg utan konserveringsmedel

Färg utan konserveringsmedel
Capafree är en ny tak- och väggfärg helt utan konserveringsmedel. Färgen tillverkas av Caparol och är främst utvecklad för yrkesmålare som ofta kommer i kontakt med t ex färg, lim och spackel som innehåller konserveringsmedel.

Capafree produktserie omfattar Capafree 2 som är en helmatt takfärg (Glans 2) och Capafree 7 som är en matt väggfärg (Glans 7). Båda är helt fria från tillsatser av konserveringsmedel.
Färgen är framförallt utvecklad för yrkesmålare som ofta i sitt arbete kommer i kontakt med produkter som innehåller konserveringsmedel, t ex färg, lim och spackel som uppges kunna bidra till ökad risk för kontaktallergier.

Färgen är framtagen med en teknik som håller färgen fri från bakteriangrepp och gör så att bakterierna inte trivs. Metoden är patentsökt och framtagen i samarbete mellan Caparols forskningsavdelningar i Tyskland och Sverige. De första produkterna lanserades i Tyskland under 2016 och från oktober 2017 finns en serie produkter till försäljning även i Sverige.

Färgen kan appliceras med pensel, rulle och spruta och är övermålningsbar efter 4 timmar.  

Capafree 2 finns i vitt S0500-N och Capafree 7 i vitt S0500-N och brutet vitt 0502-Y.  Levereras i förpackningar på 10 liter. En liter färg räcker till ungefär 6-8 m² beroende på underlag.

Skriven av Anna Göth

Capafree 7 väggfärg
Capafree 7 väggfärg

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.