Nyheter

Färg utan konserveringsmedel

Färg utan konserveringsmedel
Capafree är en ny tak- och väggfärg helt utan konserveringsmedel. Färgen tillverkas av Caparol och är främst utvecklad för yrkesmålare som ofta kommer i kontakt med t ex färg, lim och spackel som innehåller konserveringsmedel.

Capafree produktserie omfattar Capafree 2 som är en helmatt takfärg (Glans 2) och Capafree 7 som är en matt väggfärg (Glans 7). Båda är helt fria från tillsatser av konserveringsmedel.
Färgen är framförallt utvecklad för yrkesmålare som ofta i sitt arbete kommer i kontakt med produkter som innehåller konserveringsmedel, t ex färg, lim och spackel som uppges kunna bidra till ökad risk för kontaktallergier.

Färgen är framtagen med en teknik som håller färgen fri från bakteriangrepp och gör så att bakterierna inte trivs. Metoden är patentsökt och framtagen i samarbete mellan Caparols forskningsavdelningar i Tyskland och Sverige. De första produkterna lanserades i Tyskland under 2016 och från oktober 2017 finns en serie produkter till försäljning även i Sverige.

Färgen kan appliceras med pensel, rulle och spruta och är övermålningsbar efter 4 timmar.  

Capafree 2 finns i vitt S0500-N och Capafree 7 i vitt S0500-N och brutet vitt 0502-Y.  Levereras i förpackningar på 10 liter. En liter färg räcker till ungefär 6-8 m² beroende på underlag.

Skriven av Anna Göth

Capafree 7 väggfärg
Capafree 7 väggfärg

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.