Nyheter

Färg framtagen med omsorg

Mood Care Wall väggfärg
Beckers nya färg Mood Care Wall är en kombinerad grund- och täckfärg som delvis är baserad på förnybara, biobaserade råvaror och märkt med Svanen samt Astma- och Allergiförbundets märkning Svalan.

Mood Care Wall är vattenburen och kan användas för både ny och ommålning inomhus. Täckförmågan är hög och färgen kan användas både som grund- och täckfärg på exempelvis väggar i sovrum eller vardagsrum.

Mood Care Wall är märkt med Svanen och Astma- och Allergiförbundets märkning Svalan och är delvis baserad på biobaserad råvara. 30% av bindemedlet som normalt kommer från fossila källor är utbytta mot biobaserade råvaror, det vill säga förnybara, växtbaserade råvaror (biobaserat innehåll enligt ASTMD6866-18). Färgburken består av upp till 75 % återvunnen plast. 

Färgen kan brytas i valfri kulör och i samband med lansering togs även en färgkarta fram med 12 kulörer. Den finns som helmatt i glans 5 och matt  i glans 7. 

Efter ca en halvtimme är färgen klibbfri och kan målas över efter ca två timmar. En liter färg räcker till ca 8-12 m2.

Skriven av Anna Göth

Mood Care Wall väggfärg
Mood Care Wall väggfärg

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.