• Nyheter
  • Färdigmonterat förberett för energimätning

Nyheter

Färdigmonterat förberett för energimätning

Färdigmonterat förberett för energimätning
2012-09-28
Prefabskåp sparar både tid och pengar vid installation.

 
 

Multisystem Prefab Energy är ett av flera prefabsystem från Thermotech.

Från Thermotec kommer Multisystem Prefab Energy, ett prefabricerat läckagesäkert skåp med fördelarstavar och kopplingar för tappvatten, monterat och klart för installation. Skåpet är förberett för energimätning, till exempel för individuell mätning i lägenhet. Mätaren monteras i returstaven och givaren för tilloppstemperatur monteras i tilloppsstaven.

Multi fördelarskåp finns i tre storlekar och är tillverkat av galvaniserad plåt. Thermotec Multifördelare är tillverkat i avzinkningshärdad mässing. Den finns i två storlekar samt med eller utan integrerade avstängningsventiler.

Valmöjligheter
När man beställer Multisystem Prefab Energy kan ett antal val göras:

  • Antal anslutningar.
  • Anslutning mot matarledningsrör kan placeras på höger eller vänster sida. De kan också förberedas för dragning uppåt, nedåt eller genomgående.
  • Fördelarens anslutningar kan riktas uppåt eller nedåt.
  • Fördelare med eller utan avstängningsventiler för varje anslutning.
  • Olika dimension på anslutningar.
  • Olika dimension på matarledningsanslutningar.

Nyheter

Badkar i olika kulörer

Mora Armatur har lanserat en ny designkollektion, Mora X Collection, som gör det möjligt för kunden att fritt välja kulör på sitt badkar och tvättställ. Den nya kollektionen finns i en mängd av olika färger, material och former, från klassisk och modern stil för privata såväl som offentliga miljöer. Produkterna gör det lättare att ta ut svängarna i kulören i badrummet.

Dekorativa doslock

Fredrik Ödman är en svensk multikonstnär som tagit fram El-lock - 3D-printade, dekorativa lock som placeras över gamla eller befintliga doslock. 3D-tekniken låter endast Fredriks fantasi sätta gränser för vilka motiv som kan dekorera tak och väggar i både privata hem och offentliga miljöer.

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

Byggloven indikerar en kraftig nedgång för bostadsbyggandet framöver

I juli i år beräknas medelvärdet på ett försålt småhus ligga kring 3,4 miljoner. Jämfört med för ett år sedan innebär detta en minskning med omkring en halv miljon kronor eller 12 procent. Nedgången för försäljningspriserna det senaste året är tydlig, men statistiken för juli är preliminär med hänsyn till att antalet inrapporterade försäljningar fortfarande är relativt litet.

Takarmatur NatureConnect härmar dagsljus på sjukhus

Takarmatur som härmar dagsljus

Belysningsföretaget Signifys produkt NatureConnect ser ut som ett vanligt takfönster men är en takarmatur vars LED-spektra påminner om naturligt dagsljus och som efterliknar solens dygnsrytm för att hjälpa människor som vistas i inomhusmiljöer att känna sig aktiva under dagen och vila bra på natten. Ljusarmaturen skapar en känsla av rymd och kan installeras i miljöer som vanligtvis inte får naturligt dagsljus som exempelvis butiker, kontor, konferenslokaler, vårdboenden och sjukhus.

Aktivt exoskelett med batteridriven stödeffekt

Många professionella hantverkare har flera arbetsmoment som innebär ansträngande arbeten ovanför huvudet vilket kan resultera i besvärliga belastningsskador. Festool har utvecklat ExoActive, ett aktivt exoskelett som stöttar och förstärker bärarens rörelser genom att exoskelettets olika leder drivs av ett 18 V-batteri som ger extra kraft för arbeten ovanför huvudet och avlastar axlar och nacke.

LocStone kantstensförankring ställs direkt på asfaltjusteringen

Kantstensförankring utan betong

Det svenska innovationsföretaget Locstone har tagit fram en patenterad konstruktion som förankrar kantstenarna i körbanans beläggning vilket gör att man slipper traditionellt mothåll av klimatbelastande betong. Locstone räknar med en besparing på upp till 28 kg CO2* per meter och cirka 10 cm granit per sten eftersom de inte behöver grävas ner och motgjutas utan ställs direkt på asfaltjusteringen.