Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Färdigmonterat förberett för energimätning

Nyheter

Färdigmonterat förberett för energimätning

Färdigmonterat förberett för energimätning
Prefabskåp sparar både tid och pengar vid installation.

 
 

Multisystem Prefab Energy är ett av flera prefabsystem från Thermotech.

Från Thermotec kommer Multisystem Prefab Energy, ett prefabricerat läckagesäkert skåp med fördelarstavar och kopplingar för tappvatten, monterat och klart för installation. Skåpet är förberett för energimätning, till exempel för individuell mätning i lägenhet. Mätaren monteras i returstaven och givaren för tilloppstemperatur monteras i tilloppsstaven.

Multi fördelarskåp finns i tre storlekar och är tillverkat av galvaniserad plåt. Thermotec Multifördelare är tillverkat i avzinkningshärdad mässing. Den finns i två storlekar samt med eller utan integrerade avstängningsventiler.

Valmöjligheter
När man beställer Multisystem Prefab Energy kan ett antal val göras:

  • Antal anslutningar.
  • Anslutning mot matarledningsrör kan placeras på höger eller vänster sida. De kan också förberedas för dragning uppåt, nedåt eller genomgående.
  • Fördelarens anslutningar kan riktas uppåt eller nedåt.
  • Fördelare med eller utan avstängningsventiler för varje anslutning.
  • Olika dimension på anslutningar.
  • Olika dimension på matarledningsanslutningar.

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.