• Nyheter
  • Färdigisolerat rörpaket till solfångare

Nyheter

Färdigisolerat rörpaket till solfångare

Färdigisolerat rörpaket till solfångare
Sol & Energiteknik AB har lanserat ett komplett, färdigisolerat rörpaket till solfångare. De böjbara rören ska enkelt kunna monteras utan specialverktyg.

     
 

Aeroline Solkulvert är ett monteringsfärdigtfärdigt rörpaket för solfångare. Det innehåller dubbla isolerade rör med givarkabel och finns i olika variationer och längder.

 

 

 

 

 

 

Aeroline Solkulvert är ett monteringsfärdigt paket för rördragning mellan solfångare och tekniktank. Rörpaketet består av två färdigisolerade rör av rostfritt stål eller koppar, kompletterade med en givarkabel. Enligt företaget är rörpaketet flexibelt och enkelt att montera.

Skyddad isolering

Rörpaketets värmeisolering uppges vara beständig mot höga temperaturer och UV-ljus. Ett hölje av nylon- och metallnät ska även ge paketet ett yttre skydd, bland annat mot fågelhackning.

Kan böjas för hand

Rören finns av koppar eller som flexrör av rostfritt stål, i olika dimensioner och längder. De rostfria rören kan med lätthet böjas för hand, vilket underlättar rördragningen. De speciella anslutningskopplingar som behövs monteras helt utan specialverktyg. Med hjälp av en märkning på ena röret kan man enkelt hålla isär inlopps- och returledningen.

 

 

 

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.