Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.
  • Nyheter
  • Färdigisolerat rörpaket till solfångare

Nyheter

Färdigisolerat rörpaket till solfångare

Färdigisolerat rörpaket till solfångare
Sol & Energiteknik AB har lanserat ett komplett, färdigisolerat rörpaket till solfångare. De böjbara rören ska enkelt kunna monteras utan specialverktyg.

     
 

Aeroline Solkulvert är ett monteringsfärdigtfärdigt rörpaket för solfångare. Det innehåller dubbla isolerade rör med givarkabel och finns i olika variationer och längder.

 

 

 

 

 

 

Aeroline Solkulvert är ett monteringsfärdigt paket för rördragning mellan solfångare och tekniktank. Rörpaketet består av två färdigisolerade rör av rostfritt stål eller koppar, kompletterade med en givarkabel. Enligt företaget är rörpaketet flexibelt och enkelt att montera.

Skyddad isolering

Rörpaketets värmeisolering uppges vara beständig mot höga temperaturer och UV-ljus. Ett hölje av nylon- och metallnät ska även ge paketet ett yttre skydd, bland annat mot fågelhackning.

Kan böjas för hand

Rören finns av koppar eller som flexrör av rostfritt stål, i olika dimensioner och längder. De rostfria rören kan med lätthet böjas för hand, vilket underlättar rördragningen. De speciella anslutningskopplingar som behövs monteras helt utan specialverktyg. Med hjälp av en märkning på ena röret kan man enkelt hålla isär inlopps- och returledningen.

 

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.