• Nyheter
  • Färdigisolerat rörpaket till solfångare

Nyheter

Färdigisolerat rörpaket till solfångare

Färdigisolerat rörpaket till solfångare
Sol & Energiteknik AB har lanserat ett komplett, färdigisolerat rörpaket till solfångare. De böjbara rören ska enkelt kunna monteras utan specialverktyg.

     
 

Aeroline Solkulvert är ett monteringsfärdigtfärdigt rörpaket för solfångare. Det innehåller dubbla isolerade rör med givarkabel och finns i olika variationer och längder.

 

 

 

 

 

 

Aeroline Solkulvert är ett monteringsfärdigt paket för rördragning mellan solfångare och tekniktank. Rörpaketet består av två färdigisolerade rör av rostfritt stål eller koppar, kompletterade med en givarkabel. Enligt företaget är rörpaketet flexibelt och enkelt att montera.

Skyddad isolering

Rörpaketets värmeisolering uppges vara beständig mot höga temperaturer och UV-ljus. Ett hölje av nylon- och metallnät ska även ge paketet ett yttre skydd, bland annat mot fågelhackning.

Kan böjas för hand

Rören finns av koppar eller som flexrör av rostfritt stål, i olika dimensioner och längder. De rostfria rören kan med lätthet böjas för hand, vilket underlättar rördragningen. De speciella anslutningskopplingar som behövs monteras helt utan specialverktyg. Med hjälp av en märkning på ena röret kan man enkelt hålla isär inlopps- och returledningen.

 

 

 

Nyheter

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.

Moduler för jobb och undervisning utomhus

2021-11-22
Uterum o d

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

Bygglov för privata lokaler visar positiv trend

I NAVET Analytics senaste månadsbrev Marknadssignaler & prognoser, visar statistiken över antalet beviljade bygglov för privata lokaler, som kontor, handel och hotell, en positiv utveckling. NAVET Analytics menar att utvecklingen signalerar en ganska stark tillväxt, sett till antalet nybyggnadsprojekt.