Nyheter

Färdigblandad EPS-Betong i säck

Färdigblandad EPS-Betong i säck
Finja Betong utökar sitt sortiment med EPS-Betong för användning som pumpbar, isolerande och snabbtorkande lättviktsuppfyllnad.

   
 

Från Finja kommer nu EPS-Betong i säck. Endast vatten behöver tillsättas för att få en lättarbetad betongmassa.

 

Med EPS-Betong erbjuder Finja en lättviktsuppfyllnad med betongens och cellplastens egenskaper i en och samma förpackning. EPS-Betong är avsedd att användas på de flesta typer av underlag och ger en isolerande uppfyllnad innan avjämning. Den kan även användas vid konstruktioner där ett byggnadsmaterial med låg vikt krävs. Exempelvis för utjämning av nivåskillnader i bjälklag och plattor.


Endast vatten behöver tillsättas
Materialet i säcken är färdigblandat, vilket innebär att endast vatten behöver tillsättas för att få en lättarbetad betongmassa. Blandningen med vatten kan göras manuellt med blandarvisp eller med maskinell blandare.
EPS-betongen säljs via Finjas återförsäljare i 50 liters säckar.

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.