• Nyheter
  • Falsade takpannor för lätt läggning

Nyheter

Falsade takpannor för lätt läggning

Falsade takpannor för lätt läggning
Moniers nya falsade taktegel tillåter variabelt läktavstånd. Därmed ska det vara enkelt att lägga.

     
 

Nova är ett enkupigt falsat taktegel som leverantören Monier specialtillverkar för skandinaviskt klimat.

 

 

 

 

 

 

Enligt leverantören Monier är inspirationen till det nya takteglet Nova hämtad från gammalt handslaget tegel. Det ska ge taket ett traditionellt utseende. Men samtidigt har man lagt till ett antal moderna tekniska innovationer.

Raka rader och len yta
Det falsade takteglet ska vara enkelt att lägga eftersom falsningen tillåter variabelt läktavstånd. Samtidigt blir det enklare att lägga i raka rader.

En annan finess är att takpannorna pressas i gipsformar och därför ska få en lenare yta.

Klarar regn och blåst
Företaget har testat takteglet i vind- och regntunnel. Där uppges det klara sig bra vid olika regn- och vindförhållanden. Det gäller även vid kraftigt regn och vid mycket låg taklutning.

Stort tillbehörsprogram
Till takteglet finns också ett komplett program med tillbehör. Det är produkter för infästning ventilation, tätning och taksäkerhet.

 

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.