• Nyheter
  • Falsade takpannor för lätt läggning

Nyheter

Falsade takpannor för lätt läggning

Falsade takpannor för lätt läggning
Moniers nya falsade taktegel tillåter variabelt läktavstånd. Därmed ska det vara enkelt att lägga.

     
 

Nova är ett enkupigt falsat taktegel som leverantören Monier specialtillverkar för skandinaviskt klimat.

 

 

 

 

 

 

Enligt leverantören Monier är inspirationen till det nya takteglet Nova hämtad från gammalt handslaget tegel. Det ska ge taket ett traditionellt utseende. Men samtidigt har man lagt till ett antal moderna tekniska innovationer.

Raka rader och len yta
Det falsade takteglet ska vara enkelt att lägga eftersom falsningen tillåter variabelt läktavstånd. Samtidigt blir det enklare att lägga i raka rader.

En annan finess är att takpannorna pressas i gipsformar och därför ska få en lenare yta.

Klarar regn och blåst
Företaget har testat takteglet i vind- och regntunnel. Där uppges det klara sig bra vid olika regn- och vindförhållanden. Det gäller även vid kraftigt regn och vid mycket låg taklutning.

Stort tillbehörsprogram
Till takteglet finns också ett komplett program med tillbehör. Det är produkter för infästning ventilation, tätning och taksäkerhet.

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.