Nyheter

Falsad isolerskiva för I-balkar

Falsad isolerskiva för I-balkar
Paroc lanserar en ny falsad stenullsskiva för montering i I-balksystem i väggar och bjälklag.

      
 Parocs nya isolerskiva för I-balksystem har falsade långsidor för bra passform.
 

 

 

 

Paroc lanserar en ny isolerskiva som är anpassad för I-balksystem av trä. I-balkskivan är av stenull och är falsad på båda långsidorna för bra passform i balken.

Ger mindre värmeförluster
Enligt företaget har ett system med I-balkar fördelar gentemot en vanlig regelstomme. Dels ska värmeförlusterna bli mindre eftersom homogent trä ersätts med isolering. Dels ska man kunna reducera väggtjockleken utan att konstruktionen förlorar någon isoleringsförmåga.

Flera tjocklekar
Skivorna finns med längden 1 200 och bredden 600 millimeter. Tjocklekar är 100, 110, 125, 150 och 195 millimeter. Värmekonduktiviteten är 0,037 W/mK.

 

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.