Nyheter

Falsad isolerskiva för I-balkar

Falsad isolerskiva för I-balkar
Paroc lanserar en ny falsad stenullsskiva för montering i I-balksystem i väggar och bjälklag.

      
 Parocs nya isolerskiva för I-balksystem har falsade långsidor för bra passform.
 

 

 

 

Paroc lanserar en ny isolerskiva som är anpassad för I-balksystem av trä. I-balkskivan är av stenull och är falsad på båda långsidorna för bra passform i balken.

Ger mindre värmeförluster
Enligt företaget har ett system med I-balkar fördelar gentemot en vanlig regelstomme. Dels ska värmeförlusterna bli mindre eftersom homogent trä ersätts med isolering. Dels ska man kunna reducera väggtjockleken utan att konstruktionen förlorar någon isoleringsförmåga.

Flera tjocklekar
Skivorna finns med längden 1 200 och bredden 600 millimeter. Tjocklekar är 100, 110, 125, 150 och 195 millimeter. Värmekonduktiviteten är 0,037 W/mK.

 

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.