Nyheter

Falsad isolerskiva för I-balkar

Falsad isolerskiva för I-balkar
Paroc lanserar en ny falsad stenullsskiva för montering i I-balksystem i väggar och bjälklag.

      
 Parocs nya isolerskiva för I-balksystem har falsade långsidor för bra passform.
 

 

 

 

Paroc lanserar en ny isolerskiva som är anpassad för I-balksystem av trä. I-balkskivan är av stenull och är falsad på båda långsidorna för bra passform i balken.

Ger mindre värmeförluster
Enligt företaget har ett system med I-balkar fördelar gentemot en vanlig regelstomme. Dels ska värmeförlusterna bli mindre eftersom homogent trä ersätts med isolering. Dels ska man kunna reducera väggtjockleken utan att konstruktionen förlorar någon isoleringsförmåga.

Flera tjocklekar
Skivorna finns med längden 1 200 och bredden 600 millimeter. Tjocklekar är 100, 110, 125, 150 och 195 millimeter. Värmekonduktiviteten är 0,037 W/mK.

 

Nyheter

Multifunktionell parkbänk

2020-01-20
Parkmöbler

Monna är en solcellsdriven parkbänk med många olika inbyggda funktioner såsom laddning för elcyklar och andra mobila enheter. Bänken är även utrustad med trådlöst internet, belysning, sensorer för datainsamling, luftpump och verktyg för cyklar.

Hållbara och tidlösa krukor

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.