• Nyheter
  • Fallspackel med mindre efterbehandling

Nyheter

Fallspackel med mindre efterbehandling

Fallspackel med mindre efterbehandling
2010-09-29
Bostik lanserar ett fiberförstärkt fallspackel som inte efterflyter. Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än andra provade produkter.

     
 Bostiks fallspackel, Level 10, ska behålla fallet bättre och ge mindre fuktpåverkan på  underlaget.
  

Level 10 är en fiberförstärkt, självuttorkande och pumpbar avjämningsmassa med kort torktid. Leverantören, Bostik, uppger att den är lämplig för fallspackling och normal golvavjämning både med och utan el- eller vattenburen golvvärme.

Ger mer fall på kortare tid

Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än konkurrerande produkter. Exempelvis kan man efter 30 minuter få ett fall på 12 grader, medan bästa konkurrent då klarar knappt 5 grader. Allt enligt uppgifter från Bostik som gjort testerna i sitt utvecklingslaboratorium.

Mindre fuktpåverkan

Spacklet har utvecklats för att behöva en minskad mängd vatten vid blandning. Det är något som ger en snabbare torktid. På torrt underlag ska spackelmassan vara beläggningsbar efter 24 timmar. Dessutom ger den minskade vattenmängden mindre fuktpåverkan på underlag som spånskivor.

 

 

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Byggmarknaden i Norden visade på stor motståndskraft

Trots sämre konjunktur med minskad BNP och svagare utveckling av bruttoinvesteringarna i de nordiska länderna, visade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på motståndskraft och i flera länder växte de till och med under 2020, det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Norden.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Bosch Allt-i-ett linjelaser Atino

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

Högsäsong för hemma-fixare

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.