• Nyheter
  • Fallspackel med mindre efterbehandling

Nyheter

Fallspackel med mindre efterbehandling

Fallspackel med mindre efterbehandling
2010-09-29
Bostik lanserar ett fiberförstärkt fallspackel som inte efterflyter. Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än andra provade produkter.

     
 Bostiks fallspackel, Level 10, ska behålla fallet bättre och ge mindre fuktpåverkan på  underlaget.
  

Level 10 är en fiberförstärkt, självuttorkande och pumpbar avjämningsmassa med kort torktid. Leverantören, Bostik, uppger att den är lämplig för fallspackling och normal golvavjämning både med och utan el- eller vattenburen golvvärme.

Ger mer fall på kortare tid

Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än konkurrerande produkter. Exempelvis kan man efter 30 minuter få ett fall på 12 grader, medan bästa konkurrent då klarar knappt 5 grader. Allt enligt uppgifter från Bostik som gjort testerna i sitt utvecklingslaboratorium.

Mindre fuktpåverkan

Spacklet har utvecklats för att behöva en minskad mängd vatten vid blandning. Det är något som ger en snabbare torktid. På torrt underlag ska spackelmassan vara beläggningsbar efter 24 timmar. Dessutom ger den minskade vattenmängden mindre fuktpåverkan på underlag som spånskivor.

 

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.