• Nyheter
  • Fallspackel med mindre efterbehandling

Nyheter

Fallspackel med mindre efterbehandling

Fallspackel med mindre efterbehandling
2010-09-29
Bostik lanserar ett fiberförstärkt fallspackel som inte efterflyter. Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än andra provade produkter.

     
 Bostiks fallspackel, Level 10, ska behålla fallet bättre och ge mindre fuktpåverkan på  underlaget.
  

Level 10 är en fiberförstärkt, självuttorkande och pumpbar avjämningsmassa med kort torktid. Leverantören, Bostik, uppger att den är lämplig för fallspackling och normal golvavjämning både med och utan el- eller vattenburen golvvärme.

Ger mer fall på kortare tid

Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än konkurrerande produkter. Exempelvis kan man efter 30 minuter få ett fall på 12 grader, medan bästa konkurrent då klarar knappt 5 grader. Allt enligt uppgifter från Bostik som gjort testerna i sitt utvecklingslaboratorium.

Mindre fuktpåverkan

Spacklet har utvecklats för att behöva en minskad mängd vatten vid blandning. Det är något som ger en snabbare torktid. På torrt underlag ska spackelmassan vara beläggningsbar efter 24 timmar. Dessutom ger den minskade vattenmängden mindre fuktpåverkan på underlag som spånskivor.

 

 

Nyheter

Lysande stamskydd

JOM - Järn i offentlig miljö utökar sitt sortiment av stamskydd med en LED-belyst variant av modellen Ett. Stamskyddet som fungerar som påkörningsskydd är försett med en LED-list på den övre ramen, vilken ger både en vacker effekt och bra synlighet i höstmörkret.

Ny serie monteringslim

Ny serie monteringslim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.