• Nyheter
  • Fallspackel med mindre efterbehandling

Nyheter

Fallspackel med mindre efterbehandling

Fallspackel med mindre efterbehandling
2010-09-29
Bostik lanserar ett fiberförstärkt fallspackel som inte efterflyter. Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än andra provade produkter.

     
 Bostiks fallspackel, Level 10, ska behålla fallet bättre och ge mindre fuktpåverkan på  underlaget.
  

Level 10 är en fiberförstärkt, självuttorkande och pumpbar avjämningsmassa med kort torktid. Leverantören, Bostik, uppger att den är lämplig för fallspackling och normal golvavjämning både med och utan el- eller vattenburen golvvärme.

Ger mer fall på kortare tid

Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än konkurrerande produkter. Exempelvis kan man efter 30 minuter få ett fall på 12 grader, medan bästa konkurrent då klarar knappt 5 grader. Allt enligt uppgifter från Bostik som gjort testerna i sitt utvecklingslaboratorium.

Mindre fuktpåverkan

Spacklet har utvecklats för att behöva en minskad mängd vatten vid blandning. Det är något som ger en snabbare torktid. På torrt underlag ska spackelmassan vara beläggningsbar efter 24 timmar. Dessutom ger den minskade vattenmängden mindre fuktpåverkan på underlag som spånskivor.

 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.