• Nyheter
  • Fallspackel med mindre efterbehandling

Nyheter

Fallspackel med mindre efterbehandling

Fallspackel med mindre efterbehandling
2010-09-29
Bostik lanserar ett fiberförstärkt fallspackel som inte efterflyter. Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än andra provade produkter.

     
 Bostiks fallspackel, Level 10, ska behålla fallet bättre och ge mindre fuktpåverkan på  underlaget.
  

Level 10 är en fiberförstärkt, självuttorkande och pumpbar avjämningsmassa med kort torktid. Leverantören, Bostik, uppger att den är lämplig för fallspackling och normal golvavjämning både med och utan el- eller vattenburen golvvärme.

Ger mer fall på kortare tid

Vid tester har spacklet visat sig behålla fallet bättre än konkurrerande produkter. Exempelvis kan man efter 30 minuter få ett fall på 12 grader, medan bästa konkurrent då klarar knappt 5 grader. Allt enligt uppgifter från Bostik som gjort testerna i sitt utvecklingslaboratorium.

Mindre fuktpåverkan

Spacklet har utvecklats för att behöva en minskad mängd vatten vid blandning. Det är något som ger en snabbare torktid. På torrt underlag ska spackelmassan vara beläggningsbar efter 24 timmar. Dessutom ger den minskade vattenmängden mindre fuktpåverkan på underlag som spånskivor.

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.