Nyheter

Fallskydd för låg fallhöjd

Fallskydd för låg fallhöjd
Miller Twin Turbo är en ny säkerhetslösning för arbeten med låg fallhöjd. Det är en konstruktion som sägs ge bättre säkerhet och rörelsefrihet än motsvarande lösningar på marknaden.

    
 

Miller Twin Turbo är ett fallskydd för arbeten med låg fallhöjd. Produkten ska ge bättre rörlighet och kan ersätta dubbla falldämparlinor.

  

Enligt leverantören Sperian Protection ska den nya fallskyddsprodukten vara ett säkrare alternativ till dubbla falldämparlinor, vid arbeten med låg fallhöjd. Den kan kopplas till den bakre D-ringen på en fallskyddssele. Till kopplingen ska sedan två Turbo Lite säkerhetsblock monteras. Detta ska då ersätta klätterlinor och dubbla falldämparlinor.

Ger större rörlighet

Turbo Lite-blocken har en arbetskapacitet på två meter och de kan svänga runt åt olika håll för att ge bättre rörlighet. Genom svivelverkan förhindras att blockets band snurrar inuti enheten. Linan rullas hela tiden ut och dras in mjukt utan stötar.

 

 

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.