Nyheter

Fallskydd för låg fallhöjd

Fallskydd för låg fallhöjd
2010-12-14
Miller Twin Turbo är en ny säkerhetslösning för arbeten med låg fallhöjd. Det är en konstruktion som sägs ge bättre säkerhet och rörelsefrihet än motsvarande lösningar på marknaden.

    
 

Miller Twin Turbo är ett fallskydd för arbeten med låg fallhöjd. Produkten ska ge bättre rörlighet och kan ersätta dubbla falldämparlinor.

  

Enligt leverantören Sperian Protection ska den nya fallskyddsprodukten vara ett säkrare alternativ till dubbla falldämparlinor, vid arbeten med låg fallhöjd. Den kan kopplas till den bakre D-ringen på en fallskyddssele. Till kopplingen ska sedan två Turbo Lite säkerhetsblock monteras. Detta ska då ersätta klätterlinor och dubbla falldämparlinor.

Ger större rörlighet

Turbo Lite-blocken har en arbetskapacitet på två meter och de kan svänga runt åt olika håll för att ge bättre rörlighet. Genom svivelverkan förhindras att blockets band snurrar inuti enheten. Linan rullas hela tiden ut och dras in mjukt utan stötar.

 

 

 

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.