Nyheter

Fallskydd för låg fallhöjd

Fallskydd för låg fallhöjd
Miller Twin Turbo är en ny säkerhetslösning för arbeten med låg fallhöjd. Det är en konstruktion som sägs ge bättre säkerhet och rörelsefrihet än motsvarande lösningar på marknaden.

    
 

Miller Twin Turbo är ett fallskydd för arbeten med låg fallhöjd. Produkten ska ge bättre rörlighet och kan ersätta dubbla falldämparlinor.

  

Enligt leverantören Sperian Protection ska den nya fallskyddsprodukten vara ett säkrare alternativ till dubbla falldämparlinor, vid arbeten med låg fallhöjd. Den kan kopplas till den bakre D-ringen på en fallskyddssele. Till kopplingen ska sedan två Turbo Lite säkerhetsblock monteras. Detta ska då ersätta klätterlinor och dubbla falldämparlinor.

Ger större rörlighet

Turbo Lite-blocken har en arbetskapacitet på två meter och de kan svänga runt åt olika håll för att ge bättre rörlighet. Genom svivelverkan förhindras att blockets band snurrar inuti enheten. Linan rullas hela tiden ut och dras in mjukt utan stötar.

 

 

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.