Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Fallande bostadspriser

INGEN BILD
Priserna på både småhus och bostadsrätter har sjunkit under årets första fem månader, jämfört med samma period 2008.

Småhuspriserna beräknas ha fallit med knappt 2,5 procent under årets första fem månader jämfört med samma period förra året. Statistiken bygger på den så kallade köpeskillingskoeffecienten, som är förhållandet mellan försäljningspriset och taxeringsvärdet.

Mäklarstatistik, som visar genomsnittet av de fem första månadernas priser på sålda bostadsrätter i år, tyder på att prisnivån på de objekt som sålts har sjunkit med drygt 12 procent jämfört med samma period 2008. En jämförelse mellan samma period 2008 och 2007 visar en ökning med knappt 1,5 procent. Jämförs den senaste tremånadersperioden med närmast föregående, har priserna ökat med lite drygt en halv procent.


Källa: Industrifakta AB

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.