• Nyheter
  • Fackverksbalk med goda ljud- och sviktegenskaper

Nyheter

Fackverksbalk med goda ljud- och sviktegenskaper

Deromebalken. Foto: Björn Larsen
Under Nordbygg, som gick av stapeln förra veckan, lanserade företaget Derome sin nya balk, Deromebalken. Balken bygger på en fackverkskonstruktion och har mycket goda ljud-, svikt- och brandegenskaper och underlättar vid installation av rör och ledningar.

Deromebalken bygger på en spikplåtsförbunden fackverkskonstruktion av trä och är avsedd för bjälklag i t ex villor, flerbostadshus, skolor och kontorslokaler.

Balken passar extra bra som lägenhetsavskiljande bjälklag tack vare dess goda ljud- och sviktegenskaper i kombination med ett bra brandmotstånd. Olika konstruktionsalternativ kan ge brandtekniska egenskaper motsvarande REI 60 och ljudklass C och B.

Eftersom konstruktionen bygger på en fackverkskonstruktion undviks onödiga håltagningar och installationer av rör och ledningar underlättas vilket spar både tid och kostnader.

Deromebalken tillverkas utifrån varje specifikt objekt. Produktionen sker i enlighet med EN 14250 och övervakas av SP och får därmed CE-märkas.

Mått
Bredd: 95 mm.
Höjd: 350 mm.

Spännvidder
Deromebalken möjliggör längre spännvidder än traditionella bjälklag. Med höjd 350 mm och vid c/c 600 mm är den fria spännvidden 5 300 mm och vid c/c 400 mm, 5 900 mm. Vid en balk med centrerad tväravstyvning är den fria spännvidden vid c/c 600 mm, 5 800 mm och vid c/c 400 mm, 6 400 mm, beräknat för bostadslaster enligt EKS5 och EKS10. Derome utför konstruktionsberäkningar för varje enskilt objekt.

Skriven av Anna Göth

Deromebalken i bjälklag
Deromebalken i bjälklag

Nyheter

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.

Tunna handskar med hög skärresistens

2022-05-10
Skyddshandskar

Soft Touch AB har introducerat MetalMix™ på den svenska marknaden. En skyddshandske med en fiberkärna av bland annat stål och spandex som ger både hög skärresistens och komfort samtidigt som vikten är låg.

Högteknologiska säkerhetssandaler

Högteknologiska säkerhetssandaler

AIRTOX möter nu den stora efterfrågan på lättviktiga och komfortabla sandaler som också behöver uppfylla säkerhetskrav för personlig skyddsutrustning. Företaget marknadsför säkerhetsskor med hög teknologi och smarta finesser och nytt för i år är säkerhetssandalen FS22 som är utrustad med flera funktioner som ska ge extra hög komfort.